Megakadályozható volt a Trump elleni merénylet – Szemtanúk előre figyelmeztettek az elkövetőre

Megakadályozható volt a Trump elleni merénylet – Szemtanúk előre figyelmeztettek az elkövetőre

Az egyik  rendőr fel is mászott utána a tetőre, de Thomas Matthew Crooks ráfogta fegyverét, így a rendőr inkább visszahúzódott.

A rendelkezésre álló új információk szerint megelőzhető lett volna a Donald Trump amerikai exelnök elleni szombati merénylet. Ezt erősítik meg az Associated Press (AP) amerikai hírügynökség hétfőn közzétett információi is, melyekről a Štandard számolt be.

Thomas Matthew Crooksra már a lövöldözés előtt felhívták a figyelmet a tüntetés résztvevői, amit a rendvédelmi hatóságok két, nevük elhallgatását kérő tagja is megerősített az AP-nek adott.

„Egy helyi rendfenntartó felmászott a tetőre, ahol látta, hogy Crooks egy puskát szegez rá. A rendőr levonult a létrán, a fegyveres pedig gyorsan Trump irányába lőtt – közölték tisztviselők. Ekkor lőtték le őt az amerikai titkosszolgálat fegyveresei, mondták a tisztviselők”

– írja az AP.

Ez megmagyarázhatja, hogy Crooks miért nem tudta halálosan megsebesíteni Trumpot. A merénylő ugyanis hatalmas nyomás alatt lehetett, mert rájött, hogy a fegyveres erők tudnak a jelenlétéről. Ez azonban csak az egyik hipotézis, írja a Štandard.

Az alábbi felvételen az látható, ahogy az egyik épület tetején egy férfi mozog, amit a Trump kampányrendezvényének résztvevői észre is vesznek. Mindez még a lövések eldördülése előtt történt.

Hírdetés

NEW – Trump Assassin video shows him crawling on the roof while multiple people point him out to police They yelled about him for *almost an entire minute* It’s insane how Secret Service allowed this amateur to almost kill Trump pic.twitter.com/CWfHBGzOCp — DC_Draino (@DC_Draino) July 15, 2024

A videón Trump merénylője látható, ahogy a tetőn mászik, miközben többen próbálják felhívni rá a rendőrség figyelmét.

„majdnem egy teljes percen keresztül” hívták a hatóságot. Őrület, ahogy a titkosszolgálat megengedte ennek az amatőrnek, hogy majdnem megölje Trumpot”

– számol be tapasztalatairól a videót az X-en közzétevő felhasználó.

Egy másik szemtanú a BBC-nek nyilatkozott arról, hogy fegyverest látott a háztetőn percekkel azelőtt, hogy a lövéseket leadta. Azt is jól látta, hogy fegyver van nála. A veszélyről a rendőröket is értesítette, akik a földön fel-alá rohangáltak a szemtanú, Greg Smith elmondása alapján.

„Azt gondoltam magamban: „Miért beszél még mindig Trump, miért nem rángatták már le őt a színpadról”… a következő dolog, amit emlékszem, hogy öt lövés dördült.”

– írta le tapasztalatait a BBC-nek a szemtanú.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »