Még tíz napig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Budapest, 2022. augusztus 11., csütörtök (MTI) – Még tíz napig, augusztus 21. éjfélig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj 2022. évi jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín és Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére a www.kaszasattiladij.hu oldalon – tudatta a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) csütörtökön az MTI-vel.

A Kaszás Attila-díj rendkívüli elismertséget vívott ki magának az évek során; nemcsak azért, mert a legkiválóbb művészek nyerték el eddig is, hanem mert a legdemokratikusabb elismerésként a szakma és a közönség választja ki a díjazottat – olvasható a közleményben.

– idézi a közlemény Richly Gábort, a díj lebonyolítását támogató Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkárát.

A közlemény felidézi, rekordszámú, negyven társulat jelölt idén, akik közül a közönség voksai alapján kerül ki a győztes.

Hírdetés

A díj odaítélésének egyik fő kritériumaként a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók – írják.

A díjat a XII. kerületi önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. Az elismerést a MANK gondozza az MMA támogatásával, a szakmai szavazatokat pedig a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium díja jelentős anyagi megbecsüléssel, 800 ezer forinttal is jár, és pénzjutalomban részesíti a díjazottat a Raiffeisen Bank is. A jelöltekkel továbbá interjúkat készít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

A díj átadásának pontos időpontjáról és helyszínéről a szervezők a későbbiekben nyújtanak tájékoztatást – áll az összegzésben.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »