Meg se száradt a tinta, már kirúgnák az új vezért

A Top 15 Volkswagen-részvényesek közé tartozó Union Investment szerint le kellene váltani az újonnan kinevezett vezérigazgatót, Matthias Müllert. A németek harmadik legnagyobb alapkezelője szerint a Volkswagennek egy külsős vezetőre lenne szüksége ahhoz, hogy helyreállítsa a bizalmat a dízelbotrány után – írja a Portfolio a Financial Timesra hivatkozva.

Az Union Investment vezető portfólió menedzsere, Ingo Speich szerint Martin Winterkorn (a korábbi vezér) leváltása és Müller kinevezése is tovább rontotta a befektetők cégbe vetett bizalmát. Véleménye szerint jobb lenne, ha a Volkswagen új és friss cseréket hajtana végre a vezetőségben és felügyelőbizottságban, amellyel ismét visszanyerhetnék a piac bizalmát.

Hírdetés

A Volkswagen az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség, az EPA vádjai nyomán szeptemberben ismerte el, hogy olyan szoftvert telepített 11 millió általa gyártott gépkocsiba, köztük a Jetta, a Passat, a Golf és a Bogár egyes modelljeibe, amelyek tesztelés közben a rendes vezetési üzemmódban a szokásosnál alacsonyabb nitrogén-oxid-kibocsátást állítottak be. Az 1,2, az 1,6 és a 2,0 literes dízelmotorokat érintő szeptemberi beismeréstől a mostani eset abban különbözik, hogy az EPA vádjai szerint a 3,0 dízelmotorok vezérlő rendszerét a Volkswagen egy be nem jelentett külön modullal látta el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »