Még nincs vége: a legális szavazatokat tekintve Trump vezet

Bármi megtörténhet még az amerikai elnökválasztáson. Egy új weboldalon nyomon követhetjük a legális szavazatok állását és azt, hogy melyik államokból jelentettek csalást. Ha nem számítjuk az elcsaltnak vélt szavazatokat, akkor Donald Trump jelenlegi elnök nyerte a választást.

Fotó: everylegalvote.com (képernyőkép, szerk.)
A piros államokat Donald Trump nyerte, a kékeket Joe Biden. A narancssárgákban csalást jelentettek, a lila államokban pedig megosztják az elektori szavazatokat. A legfrissebb állás az everylegalvote.com oldalon látható

Hírdetés

Az everylegalvote.com-on (magyarul „minden törvényes szavazat”) az egész Egyesült Államokra és az egyes államokra, sőt, megyékre lebontva is láthatjuk az állást.

Donald Trump már a választás előtt is sokszor figyelmeztetett arra, hogy a levélszavazatokat elcsalhatják, Joe Biden győzelmének kihirdetése óta pedig naponta többször is felhívja a figyelmet arra, hogy az elnökválasztás során visszaélések történtek, sőt, rendszeresen önmagát kiáltja ki győztesnek.

Hivatalos végeredmény azonban továbbra sincs. Az everylegalvote.com segít eligazodni a világ egyik legbonyolultabb választási rendszerével terhelt elnökválasztás eredményeiben. A térképen a naranccsal jelölt államokra érdemes figyelni. Ezek közül Donald Trump és csapata többen pert kezdeményezett, Georgiában a szavazatokat pedig jelenleg kézzel számolják újra. Ezekben az államokban (Nevada, Arizona, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Virginia és Georgia) remélik megfordítani az eredményt.

A honlapon található térkép alaphelyzetben a „current status”-t, vagyis a jelenlegi állapotot mutatja. A „with voter fraud”-ra (választási csalással) kattintva a naranccsal jelölt államok bekékülnek, vagyis Joe Biden győzelmét mutatják. A „without voter fraud”-ra (választási csalás nélkül) kattintva pedig azt láthatjuk, hogy a kérdéses államok pirosak. Ebben a helyzetben azt mutatja a térkép, mi lenne, ha a Donald Trump által elcsaltnak vélt szavazatokat érvénytelenítenék. Ez esetben Trump fölényesen megnyerné az elnökválasztást.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »