Még nem kizárt a magánéleti szál

Még nem kizárt a magánéleti szál

Még nem zárták ki a nyomozók, hogy magánéleti ok állhat a Teréz körúti robbantás hátterében. Lapunk ügyészségi forrásokból úgy értesült, több más eshetőséggel együtt ezt is vizsgálják a hatóságok. Ugyanakkor a Magyar Idők tegnap azt írta: az ügyészség már kizárta, hogy magánéleti okokból történt volna a támadás. A kormánypárti lap szerint a nyomozók kihallgatták a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt, aki mindenre emlékszik.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: már több mint négyszáz lakossági bejelentés érkezett tegnapig az ügyészséghez a robbantással összefüggésben, az Országos Rendőr-főkapitányság internetes oldalára pedig már harminc fényképet és videót töltöttek föl a szemtanúk. Folyamatosan javul a két megtámadott rendőr állapota, ám arról, hogy kihallgatták volna őket, a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség és az ügyészség sem nyilatkozik.

– A rendőrség szervezete elleni támadás volt a Teréz körúti robbantás – közölték a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület tegnapi zárt ülése után. Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke arról beszélt: nincs szó semmilyen ideológiai – különösen muszlim – háttérről. Németh Szilárd (Fidesz) bizottsági alelnök azt mondta: a hatóságok több verziót is felállítottak, és még egyet sem zártak ki, de a legvalószínűbb, hogy a rendőrség volt a célpont. Szél Bernadett (LMP), a testület tagja szerint sem vetődött föl dzsihadista vagy terrorszál az ügyben. A zárt ülésen egyébként Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, valamint az Információs Hivatal, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai tájékoztatták a bizottságot az aktuális nemzetbiztonsági vonatkozású ügyekről.

A rendőrség nagy erőkkel keresi azt a férfit, aki szeptember 24-én éjjel a fővárosi Teréz körúton távvezérléssel működésbe hozott egy házi készítésű bombát. Egy rendőrnő életveszélyesen, társa súlyosan megsérült a robbantásban. A Központi Nyomozó Főügyészség emberölés kísérlete miatt nyomoz. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 04.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »