Még nem állapodott meg a közös pártról az MKP, a Most-Híd és az Összefogás

Még nem állapodott meg a közös pártról az MKP, a Most-Híd és az Összefogás

A parlamenten kívüli magyar pártok, az MKP, a Most-Híd és az Összefogás a csütörtöki online tárgyalás után sem állapodott meg a közös párt létrehozásáról. A pártok deklarálták, hogy az erők elosztása az utolsó nyitott kérdés.

A Most-Híd úgy tájékoztatott, hogy a deklaráció tavaly augusztusi aláírása óta sok lényeges kérdésben sikerült megállapodniuk a feleknek. A Most-Híd álláspontja szerint az erők elosztása kérdésében a legutóbbi parlamenti választások eredményeire kell támaszkodni, amelyek alapján egyharmadról tárgyal a párt. “A Most-Híd abban érdekelt, hogy a folyamatot, amelyet a három párt a deklaráció aláírásával augusztusban indított el, három párt is zárja le” – mondta a TASR hírügynökségnek Sólymos László, a Most-Híd elnöke. Sólymos korábban megerősítette, hogy pártja és az MKP között korábban megállapodás született.

Hírdetés

A tárgyaló felek támogatták az MKP-nak azt a javaslatát, miszerint ha vád merül fel bármelyik párt tagjával szemben, az érintettnek le kell mondania a pártban betöltött funkciójáról, továbbá hogy a parlamenti választás előtti listaállítást előválasztás útján határozza meg az egyesült párt – tájékoztatta a TASR-t Králik Róbert, az MKP sajtótitkára.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »