Még mindig vannak szabad helyek Érsekújvárban

Még mindig vannak szabad helyek Érsekújvárban

Nyugodt körülmények között, alig néhány perces sorban állással kezdődött a pénteki antigén-tesztelés a városban.

Keddig tesztelik a lakosokat a járási székhelyen 8-tól 18 óráig, a legtöbb helyre 16 óra után előzetes bejelentkezés nélkül is jöhetnek az érdeklődők.

Hírdetés

A lakosok tíz tesztelőpont közül választhatnak, ahol a regisztrációnak köszönhetően elkerülhetik a felesleges várakozást. A teszteket az Érsekújvári Járási Hivataltól kapták, ám a tanúsítványokat az önkormányzatnak saját költségen kellett kinyomtatnia. A tesztelőpontok jegyzékét az érdeklődők megtalálják a város önkormányzati honlapján. Kora délutáni látogatásunk során a Czuczor Gergely Alapiskolában egyáltalán nem volt várakozási idő, a Híd utcai alapiskolánál is csak mintegy öten sorakoztak.

A Béke mozi akadálymentesített épületénél hárman sorakoztak és ugyanennyien vártak az eredményekre. Valamivel hosszabbak voltak a sorok délelőtt a Rákóczi utcában lévő összevont alapiskolánál és a Mihály bástyánál lévő tesztelőpontnál, de a kora délutáni órákban már itt is kevesebben várakoztak. Érsekújvár önkormányzata fokozott érdeklődés esetén hétfőtől további tesztelőpontot tud nyitni. A regisztrációs lehetőségre kattintva azonban kiderült, hogy a hét első két napjára még foglalhatók időpontok.

Udvardon ma még az előzetesen regisztrált lakosokat fogadták a művelődési ház két tesztelőpontján és csak néhány perces volt a várakozási idő, szombaton 8 és 20 óra között, vasárnap 8 és 17 óra között azonban már utcák szerint tesztelik a lakosokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »