Még mindig Röszkén vesztegel a migránsvonat

Még mindig Röszkén vesztegel a migránsvonat

Éjféltől bűncselekménynek számít a tiltott határátlépés. Egy átalakított tehervagonnal zárták le a magyar-szerb határt hétfő este Röszkén, a Szeged-Szabadka vasútvonalon. A magyar oldalon várakozó migránsokat vonattal szállítják éjfél után Hegyeshalom felé. A szerb-magyar határon légtérzár is érvényben van. Ausztria és Szlovákia is megerősíti határai védelmét, a német osztrák határon hatalmas sorok alakultak ki az ideiglenes határellenőrzés visszaállítása miatt. Kövesse tudósításunkat percről percre!

Éjféltől szigorúbb határellenőrzés jön a korábban elfogadott törvénymódosítások miatt. Az uniós tagállamok belügyminiszterei elvi megállapodásra jutottak az eddigi negyvenezren túl további 120 ezer menedékkérő elosztásáról a tagországok között. Orbán Viktor a TV2-nek adott hétfő esti interjújában elmondta, magas lesz a visszatoloncolási arány keddtől kezdve.
Szerbia közölte, ha Magyarország elkezdi nagy számban visszatoloncolni az illegális határátlépőket, ők akár katonákkal is felvonulnak a határra. Korábbi percről percre tudósításunkat itt éri el. Információja, fényképe van? Kérjük, küldje el a [email protected]!

Hírdetés

01:04 Szentgotthárdról a köztévé tudósítója éjjel 1 óra előtt azt közölte, két busz futott be oda, ötezer ember lépett át a határ osztrák oldalára a hétfői nap folyamán. A migránsok nyugodtaknak tűnnek, reménykednek, hogy hamarosan elérik a vágyott úticélt. Buszokkal utaznak tovább Graz, majd Németország felé. Atrocitások nélkül zajlik a migránsok átengedése. 01:04Nagyon sokáig tart majd a migránsok felengedése a vonatra – jelentette helyszíni tudósítónk. Mint mondta, újabb két busznyi migráns érkezett a vasútállomásra, akik mind arra várnak, hogy feljussanak a vonatra. Egy menekülthöz orvos is érkezett.01:04Új Btk. lépett életbe, Röszkén pedig minden törvényes határátlépő előtt nyitva áll a hivatalos átkelő, de csak nyitva tartási időben. Kovács Zoltán, kormányszóvivő rendkívüli sajtótájékoztató közölte a kerítés kész, a törvényes átkelők nyitva állnak, a menedékkérelmeket pedig a nemzetközi szabályoknak megfelelően be lehet nyújtani.

Olvassa el bővebben itt, miről is beszélt Kovács Zoltán.01:03A köztelevízió tudósítója Salzburgtól azt közölte, torlódnak az autók a közeli német határ felé. A német oldalon található település rendőrségi szóvivője szerint több száz illegális bevándorlót és embercsempészeket is elfogtak az elmúlt órákban. A lakosság jelenleg türelmes, a járművek közül azokat ellenőrzik, amelyek alkalmasak lehetnek migránsok szállítására.01:02Kollégánk a korábbi röszkei gyűjtőpont helyszínéről jelenti, hogy egy tévéstáb lámpákat szerelt fel a területen, amelyek fénye olyan erős, hogy bevilágítja a határt. Mint mondta a rendőri készültség folyamatos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »