Még mindig nincs vége a pozsonyi „kakifantom” ügyének

Még mindig nincs vége a pozsonyi „kakifantom” ügyének

2015-ben Pozsonyban garázdálkodott a „kakifantom” néven elhíresült férfi, aki fekáliát dobott 27 nő arcába. A bűntettel Pavol Macko tábornok fiát vették őrizetbe, ezután azonban a támadások folytatódtak.

Pavol Macko tábornok szerint azért tartóztatták le akkor a fiát, Martin Mackot, mivel ő erősen kritizálta az akkori Fico-kormányt. „Ficóéknak mindent sikerült befolyásolniuk, kivéve a hadsereget. A hadseregben gyakorlott voltam és magabiztos, otthon és külföldön is tiszteltek. Nem voltam hajlandó aprópénzért eladni magam, és a legmagasabb funkciót semmi áron sem akarták nekem adni” – írta Macko tábornok a blogján.

Fiát 2015 novemberében tartóztatta le a rendőrség, miután egy áldozat változtatott a vallomásán, de a „kakifantom” támadásai továbbra is folytatódtak.

Hírdetés

A járási bíróság végül felmentette az ifjabb Mackot a vádak alól, de az ügyész fellebbezett, és a kerületi bíróság nyolc hónapra ítélte 14 hónapos próbaidővel, és elrendelte, hogy kezelésen vegyen részt. Később márciusban letartóztatták Dušan Seliga fitneszedzőt, aki bűnösnek vallotta magát több támadásban is, ő felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Martin Macko ügyében ezután az új igazságügyi miniszter, Maria Kolíková fellebbezett a Legfelsőbb Bíróságnál, ami végül ma eltörölte a kerületi bíróság ítéletét és elrendelte, hogy újra foglalkozzanak az esettel.

A kerületi bíróság egyáltalán nem vette figyelembe a szemtanúk vallomásait, amelyek a gyanúsított javára szóltak. A kerületi bíróság azzal sem foglalkozott, hogy a gyanúsított őrizetbe vétele után a támadások folytatódtak. Továbbá a szakértői véleményekkel sem foglalkoztak” – mondta a bizottság elnöke, hozzátéve, hogy az ifjabb Macko alvásmegvonás, szomjúság, éhség és pszichikai kimerültség után a nyomozó nyomására olyan támadásokban vallotta magát bűnösnek, amelyeknek semmi közük a valós történésekhez. „A Legfelsőbb Bíróság nem fogadhat el ilyen beismerő vallomást” – közölte.

Az ifjabb Macko bűnösségéről korábban Richard Molnár kerületi bíró döntött, aki abban az időben Monika Jankovskával, Marián Kočnerrel és további személyekkel a „Vihar” korrupciós ügy gyanúsítottja volt.

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »