Még mindig lehet találni embereket, akiknek annyi eszük van, hogy 75 ezer forintot töltenek fel egy cigánynak

Még mindig lehet találni embereket, akiknek annyi eszük van, hogy 75 ezer forintot töltenek fel egy cigánynak

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen csalás vétsége miatt.

A férfi jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte a büntetés-végrehajtási intézetben, és 2017. március végén a nála lévő mobiltelefonról felhívott egy külföldi munkán tartózkodó férfit, majd azt közölte vele, hogy az egyik mobilszolgáltató kisorsolta a telefonszámát, és ha három kérdésre felel, 100 000 Ft-ot nyerhet.

Hírdetés

A hívott fél a fiktív kérdéseket megválaszolta, így a fogvatartott férfi azt mondta neki, hogy SMS-ben küldeni fog a telefonjára egy kódot, illetőleg megkérte, hogy menjen el egy bankautomatához. A hívott férfi nem talált bankautomatát, ezért az élettársa telefonszámát adta meg a fogvatartottnak, aki azt felhívta, és közölte vele, hogy az élettársa 120 000 Ft-ot nyert egy nyereményjátékon, de csak úgy juthat hozzá, ha 15 000 Ft-tal feltölt egy telefonszámot.

A nő Mályi településen egy bankautomatához ment, ahol a neki bediktált több telefonszámra egyesével 15 000 Ft-ot töltött fel, ekként a nem létező nyereményjáték ígérete miatt 75 000 Ft kára keletkezett…

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott – közölték honlapjukon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »