Még mindig itt tartanak a németek: főiskolai oktató bírálta Merkelt – őt kivezették, a hazaárulót megtapsolták

Még mindig itt tartanak a németek: főiskolai oktató bírálta Merkelt – őt kivezették, a hazaárulót megtapsolták

A német kancellár szavaiba vágott egy intézeti megnyitón hétfőn egy férfi, és egy transzparenst tartott a magasba, amelyre az volt írva, hogy "Semmi kísérletezés!" Bevándorlópolitikája miatt kritizálta Angela Merkelt, mire kivezették a teremből, a kancellárt pedig megtapsolták.

Az alkalmazott tudományokkal foglalkozó Fraunhofer Társaság Halléban működő új anyagtudományi intézetének hétfői hivatalos megnyitóján a kancellár beszéde közben a közönség soraiban egy férfi felállt, és azt mondta, hogy aggódik gyermekei jövőjéért. Angela Merkelnek címezve szavait hozzátette: "Öntől mint fizikustól felelősségteljes döntéseket várok".

A kancellár szavába vágó férfi egy transzparenst tartott a magasba, rajta azzal a felirattal, hogy "Semmi kísérletezés!", amely egyszerre utal Angela Merkel korábbi foglalkozására és pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy korábbi választási szlogenjére.

Hírdetés

Angela Merkel válaszában azt hazudta, hogy felelősségteljesen jár el, és mindent megtesz azért, hogy jól alakuljon Németország sorsa. A közönség megtapsolta a kancellárt, a beszédét megzavaró férfit kivezették a teremből – tudósított a német sajtó.

Kiderült, hogy a férfi a merseburgi műszaki főiskola oktatója. Az intézet rektora, Jörg Kirbs keddi nyilatkozatában elítélte a rendezvény megzavarását. Kiemelte, hogy az oktató nem magánemberként, hanem a főiskola képviseletében vett részt a megnyitón, és a kancellár beszédének megzavarásával "visszaélt a vendégjoggal". Hozzátette, hogy a főiskola jogi lépéseket fontolgat az oktatóval szemben.

(MTI – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »