Még mindig előzetesben egy magyar drukker

„A múlt heti müncheni meccs sajnos nem minden honfitársunk számára ért véget egyelőre. Egy vizsgálati fogságban tartott szurkolót a hét végén szabadlábra helyeztek, így ő már hazautazhatott. Ugyanakkor egy magyar állampolgár továbbra is előzetes letartóztatásban van. A főkonzulátusunk folyamatos kapcsolatban áll az őt védő ügyvéddel.” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a posztjában.

Szijjártó Péter a közösségi oldalon korábban is beszámolt a magyar nézőket ért igazságtalanságokról: „A szurkolóinkat végig provokáló bajor rendőrök 18 magyar állampolgárt állítottak elő, illetve tartóztattak le. S akkor most jön a kérdés: vajon milyen büntetést kapott a himnuszunk alatt a pályára rohanó és a Himnuszt éneklő csapatunkat gusztustalan módon provokáló szivárványzászlós ember?” – tette fel a kérdést korábbi posztjában a miniszter.

Hírdetés

„Német-magyar meccs utóhatás: Politikusok, rendőrség, előállított szurkolók” – fogalmazott egy korábbi posztjában Szijjártó Péter, aki a videóban arról beszélt, hogy „gátlástalan és aljas politikai körítést vittek a meccs köré azok egyébként, akik sokszínűségről, elfogadásról, demokrációáról, liberális értékrendről beszélnek […] morálisan megbuktak”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »