Még különösebbé vált a rejtélyes haláleset

Még különösebbé vált a rejtélyes haláleset

Válaszolt megkeresésünkre a bajor rendőrség az augusztus 26-án Ajkán eltűnt, majd egy nappal később Münchenben holtan talált L. Dávid ügyében, levelük azonban csak újabb kérdéseket vet fel az amúgy is titokzatos esettel kapcsolatban.

– Az áldozat testét augusztus 27-én este, 21:20 körül találták meg egy vasúti sín mellett. Erőszakra és droghasználatra utaló nyomot a halottkém vizsgálata során nem találtunk, feltételezzük, hogy öngyilkosság történt – írta Benjamin Castro Tellez.

A rendőrségi szóvivő arra is kitért, hogy a holttestet először nem tudták azonosítani, mivel semmilyen igazoló okmányt nem találtak nála. Később azonban egy müncheni hoteltől jelzést kaptak egy eltűnt szállóvendégről, és így összeállt a kép – a jelek szerint Dávid halála előtt egy éjszakára szobát vett ki, és minden papírját a hotelben hagyta.

Az utolsó buli után tűnt el

Mint beszámoltunk róla, a 23 éves ajkai fiatalember az eltűnése előtti este, augusztus 25-én bulit rendezett családi lakásukban, ahol információink szerint hét-nyolc barátja is részt vehetett.

A parti sokáig elhúzódott, Dávid pedig csak másnap délelőtt küldte el az utolsó vendégeket – mielőtt hazaértek volna szülei –, majd rendet rakott, és családjának is írt, hogy délután várja őket otthon.

Hírdetés

Ezután azonban minden másként alakult: a fiatal férfi betette kulcsát a postaládába, és végleg elment otthonról, hogy aztán augusztus 27-én este, Németországban találjanak rá testére. A német hatóságok a kulcs leadását már az öngyilkossági terv részének tartják, a partit pedig egyfajta búcsúbuliként kezelik.

Az öngyilkosság mindenesetre így is kétségesnek tűnik, és kérdések sora merülhet fel:

Miért tenne ilyet egy – információink szerint – életvidám, sportos, korához képest jól kereső, kirándulni és bulizni szerető, párkapcsolatban élő fiatal?Miért úgy köszönt el szüleitől Dávid, hogy délután, otthon várja őket, és ha már így tett, miért nem hagyott hátra búcsúlevelet?Ha már rá is szánta magát a végzetes tettre, miért utazott 460 kilométert Münchenbe, ahová semmilyen szállal nem kötődött?Ha Dávid valóban egyedül utazott; ezt többszörös átszállással, győri kitérővel kellett megoldania; úgy tudjuk, hogy vezetni nem tudott, jogosítvánnyal, autóval sem rendelkezett.

Nyitva hagyott kérdésekről beszélt az ügyre rálátó, névtelenséget kérő forrásunk is: mint mondta, Dávid fiatal barátnője sem tudott arról, hogy párjának nehézségei, gondjai lennének.

Forrásunk szerint a fiatal férfi a buli után már barátnőjének sem vette fel a telefont, de Németországból a lánynak és barátainak is írhatott üzenetet – ő, vagy valaki más. Mikor hollétéről kérdezték a Messengeren, csak idegenszerű, egyszavas vagy kurta mondatokból álló válaszok érkeztek Dávid telefonjáról: „igen”, „nem”, „semmi közöd hozzá”.

Az ügyet még furcsábbá teszi, hogy úgy tudjuk, a buliban résztvevő fiatalok nem igazán akarnak beszélni az utolsó estén történtekről. A haláleset ügyében a magyar rendőrség nem folytat eljárást – a német oldalon még zajlik a nyomozás, de válaszuk alapján úgy tűnik, hogy az idegenkezűséget kizártnak tartják.

Az áldozat testét a napokban adták ki a hozzátartozóknak. Értesüléseink szerint L. Dávid temetésére a hétvégén kerülhet sor.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »