Még kellemetlenebb Al Gore igazsága

Még kellemetlenebb Al Gore igazsága

Folytatni fogja a Paramount Pictures Al Gore klímaváltozás elleni kampányáról szóló Kellemetlen igazság című dokumentumfilmjét.

A stúdió az MTI cikke szerint közölte, hogy az Oscar-díjas alkotás folytatásának bemutatója a Sundance Filmfesztiválon lesz januárban.

Az új dokumentumfilmben Al Gore a globális felmelegedés folytatódását és megfékezésének lehetőségeit vizsgálja. A stúdió közleményében Gore a klímaválság megoldása iránti elkötelezettségre szólított fel, és hangsúlyozta, hogy vannak reményt keltő okok e tekintetben.

Trump továbbra is kételkedik

Hírdetés

Al Gore a héten találkozott a klímaváltozásban kételkedő Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel, hogy megvitassa a problémát, és a találkozót hatékonynak nevezte.

Napokkal később azonban Donald Trump Scott Pruittet, a klímaváltozás egyik tagadóját nevezte ki az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség élére. Egy vasárnap közzétett interjúban ráadásul a megválasztott elnök kijelentette: senki nem tud biztosat a klímaváltozással kapcsolatban. Mindenesetre elmondta, tanulmányozni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről szóló párizsi egyezményt.

Egy 2012-es Twitter-bejegyzésében Trump még úgy vélte: a globális felmelegedést csak a kínaiak találták ki, hogy versenyképtelenné tegyék az amerikai termelést.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »