Meg kell tanítani a bevéndorló élősködőknek, hogy ez a mi hazánk – bele kell verni a fejükbe!

Gyorsított eljárásban tizenöt külföldi állampolgárt állít bíróság elé a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt szerdán és csütörtökön a kiskunhalasi befogadóközpontban történtek miatt – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Magyar Menedék - Sitchin

Schmidt Gábor ügyész közleményében felidézte, hogy január 15-én, a kiskunhalasi Menekültügyi Őrizetes Befogadó Központ egyik szobájában szóváltás alakult két iraki őrizetes között az internethasználat miatt, a két férfi össze is verekedett. A fegyveres biztonsági őrök szétválasztották őket, majd a helyszínre hívott rendőrökkel az egyik férfi dulakodni kezdett.

Hírdetés

A rendőrök intézkedésén felháborodva az őrzött területen maradt emberek közül legalább tizenöten – köztük a többi gyanúsított – az elkülönítő helyiség előtti elválasztó kerítésnél kezdtek gyülekezni és tiltakoztak a jogszerű intézkedés ellen. A kerítést elkezdték rugdosni és rángatni, ezért az egyik fegyveres biztonsági őr könnygázt alkalmazott, hogy a tömeg fejezze be az agresszív magatartását. A csoport tagjai ezután az udvaron lévő kavicsokkal és kövekkel elkezdték dobálni a kerítésen belül és kívül tartózkodó hivatásos rendőröket és fegyveres biztonsági őröket.

Mivel két szociális munkás a közösségi helyiség konténerében rekedt, a készenléti rendőrök egy csoportja visszament az őrzött területre és kihozta őket. Az őrizetesek elkezdték az őrzött területet elválasztó kerítésen elhelyezett drótkerítést megbontani és egy vasból készült drótkeretet átdobtak a kerítésen. A csoport tagjai az agresszív támadó magatartással a készenléti rendőrök beavatkozása miatt hagytak fel.

Az iraki, iráni, afgán, algériai, palesztin, illetve szír állampolgárságú gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak. Közülük az internethasználat miatt verekedő egyik embert garázdaság vétségével, míg rendőrökre támadó társát garázdaság vétségén kívül hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja a nyomozó ügyészség. A többi gyanúsított közül tizenkét embernek csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, míg egy gyanúsítottnak e bűncselekmény alapesete miatt kell felelnie.

Az ügyet február 10-én és 11-én tárgyalja a Kiskunhalasi Járásbíróság.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »