Meg kell gátolni, hogy Kelet-Európából indítson agressziót az USA

Meg kell gátolni, hogy Kelet-Európából indítson agressziót az USA

Alekszander Grucsko Oroszország állandó NATO képviselője vádolja az USA-t a háborús agresszió Kelet-Európa felé tolásával, mely egy konfrontációhoz vezethet Moszkvával szemben.
Az amerikai hadsereg európai parancsnokságának stratégiája zavarba ejtő, nyilatkozta az orosz diplomata a Rossiya 24 televíziós csatornának.
Az Egyesült Államok újra múltbéli taktikájával kísérletezik, hogy saját határain kívül indítson egy háborút Európa és Oroszország között. Hasonlóképpen aktualizált stratégia, az amerikai fegyvereserők úgynevezett EUCOM (The United States European Command) honlapja is, mellyel az orosz agresszióval riogatják az EU országait.
Szerdán egy dokumentumot tettek közzé a EUCOM honlapján, melyet Moszkva is tanulmányozott és úgy véli, hogy a NATO fokozott telepítése az orosz határ mellett, igazán rövidlátásra ad okot, ugyanakkor az új orosz nemzeti biztonsági stratégia nézve a NATO erejét, nem tekinti fenyegetőnek, hanem hidegháború által alkalmazott sztereotípiáknak.
Ami teljesen meglepő, hogy ez a dokumentum, amely felsorolja a különböző kockázatokat és a biztonsági fenyegetéseket, azon a  feltevésen alapul, hogy a parancsnokság fő feladata, hogy képviselje és védje az amerikaiak szempontjából létfontosságú érdekeket Grönlandtól a Kaszpi-tengerig, mondta Grucsko.

Hírdetés

Innentől kezdve számos kérdés merül fel. Egyrészt, az Egyesült Államok azt mondja, hogy nem tűri a világ újrafelosztását befolyási övezetekre, de ellenben azt vallj, hogy ő maga globális szereplő, akinek az egész régiót lehet kiemelten befolyásolni, tette hozzá Oroszország állandó NATO képviselője.
Szerintük a mumus neve Oroszország, mint a fő veszély, amelyet meg kell meggátolni, hogy agressziót indítson Kelet-Európában.
Ez egyszerűen lehetetlen hozzászólás jelzi, hogy az államok gondolkodása teljesen elszakadt a valóságtól.
Egyértelmű, hogy mindehhez szükséges szövetségesek gyűjtése, akik vállukon viszik az USA-t, miközben arra kényszeríti őket, hogy a közép-európai szektorban nagyobb költséggel járuljanak a védelemhez, főleg a keleti szárnyon, ahol létrejött egy új vasfüggöny.

Fotó: © EPA / Koszicsák Szilárd


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »