Még jóval halála után is futtatjuk ezt a magyargyűlölő amerikai zsidót – ennyire azért nem kéne térdre borulni…

Szükségünk van a Tom Lantos által képviselt egyetemes értékekre, és arra a jövőbe látásra, amellyel a 2008-ban elhunyt, “magyar származású” (értsd: zsidó – a szerk.) kongresszusi képviselő rendelkezett – mondta Martonyi János volt külügyminiszter, a Demokrácia Központ Közalapítvány kuratóriumának elnöke csütörtökön Budapesten.

Az egykori kongresszusi képviselő életéről szóló esszéket tartalmazó, The Noble Banner of Human Rights: Essays in Memory of Tom Lantos című kiadvány budapesti bemutatóján Martonyi János azt hangsúlyozta: Tom Lantos elegáns harcos volt, aki a szabadságért, az emberi jogokért, a diszkrimináció és a megkülönböztetés ellen küzdött. Ez tette őt igazi emberré – mondta.

Hírdetés

A volt külügyminiszter bocsánatot kért tőle azért, amit a magyar állam a második világháborúban a zsidókkal szemben tett.

David Kostelancik, az Egyesült Államok magyarországi helyettes misszióvezetője azt hangsúlyozta, hogy Tom Lantos létezésünk törékenységére, védelmére hívta fel a figyelmet. A képviselő erős védelmezője volt az amerikai alapjogoknak – tette hozzá. Katrina Lantos.

Tom Lantos lánya arra hívta fel a figyelmet, hogy a demokrácia, annak igazságossága, a jog hatalma törékeny. Nem szabad félvállról venni, és folyamatosan védeni kell – mondta. Felidézte, hogy Tom Lantos annak ellenére volt mélyen optimista, amit Magyarországon zsidóként átélt a “vészkorszakban”, és mindig Magyarországot tekintette hazájának


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »