Még élesebbé válik az USA-Európa szembenállás az Északi Áramlat 2 miatt

Még élesebbé válik az USA-Európa szembenállás az Északi Áramlat 2 miatt

RUSSIA TODAY

Az amerikai Foreign Policy külpolitikai folyóirat értesült arról, hogy a Fehér Ház igen rövid időn bejelenti: súlyos büntetést fog kiszabni azon vállalatokra, amelyek részt vesznek az Északi Áramlat 2-es földgázvezeték építésében. E vezeték orosz földgázt szállít a Balti-tengeren át Németországba és onnan Európába.

Hírdetés

Az orosz Gazprom vállalaton kívül a német Wintershall és Uniper, a francia multinacionális Wengie, a brit-holland Royal Dutch Shell és az osztárk ÖMV vesz részt a projektben.

A Foreign Policynak név nélkül nyilatkozó egyik forrás elmondta, a Fehér Ház „semminél nem fog megállni, hogy blokkolja az Északi áramlatot”.

(Kérés Trumpucikához: legyen olyan jó és totálisan verje szét a transzatlanti kapcsolatokat! Alig várom,  hogy Juncker – Macron és Merkel nyomában – térden állva csússzon barátkozni Putyinnál és Hszi Csin-pingnél. Előttünk meg óriási távlatok – piac, stb. – nyílnak meg és végre nem mi leszünk a feketebárány, Putyin-pincsi, stb. És hirtelen a Krími-félsziget sem lesz “bekebelezett”; Ukrajna pedig a félfeledés homályába süllyed. Ahová a rothadt Porosenko-Grojszman rezsim való.)


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »