Még egyetlen egy mocskos idegen kontinensfoglaló is sok…Jó lenne már ezt észben tartani…

A műszaki határzárnak, a jogszabályi intézkedéseknek és a tranzitzónák létrehozásának köszönhetően a két évvel ezelőtti 391 ezerrel szemben tavaly már csak 18 236 illegális határátlépő érkezett Magyarországra, idén pedig eddig 1157 – jelentette ki a Magyar Időknek adott interjúban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hozzátette: a migránsok számának ilyen mértékű csökkenéséhez az is hozzájárult, hogy Macedónia a görög határra, míg Szlovénia a horvát határra épített műszaki határzárat. Bakondi György arról is beszélt, nem igaz, hogy Magyarország nem fogad be valódi menekülteket.

Aki hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és betartja a magyar és az európai uniós törvényeket, regisztrálja magát, menedékkérelmet nyújt be, annak elbírálják a kérelmét. 2015-ben 508 bevándorló kapott menekült-, oltalmazott vagy befogadott státust, tavaly 438, idén eddig pedig 720.”

Hírdetés

Az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntésével kapcsolatban a főtanácsadó azt mondta: az ítéletet a kormány tudomásul veszi, de a magyar álláspont továbbra is az, hogy nem felel meg az EU szabályainak, hogy kötelező legyen befogadni bárkit is, csak önkéntes kvóták lehetnek.

Egy esetleges újabb migrációs hullámra vonatkozóan Bakondi György úgy vélte, instabil a helyzet. Kijelentette, hogy 70-80 ezer migráns a nyugat-balkáni útvonalon rekedt, “ők bármelyik pillanatban megjelenhetnek a határainknál”. A Közel-Keleten, Libanonban, Jordániában és zömében Törökországban hárommillió menekült van, akiknek az összetétele ismeretlen, és mivel “nem mondható ideálisnak” az EU és Törökország kapcsolata, a törökök bármelyik pillanatban útnak indíthatják ezeket az embereket. Az Európai Uniót Líbia felől is tovább fenyegeti a tömeges migráció, ott egymillióan várakoznak. Tömegek várhatók Marokkóból, a spanyol enklávékból is – mondta a miniszterelnök főtanácsadója. Kitért arra is: most, hogy az Iszlám Állam visszaszorulóban van, tömegesen küldi harcosait Európába”. “Általánosságban a migránsok nem terroristák, de nyilvánvalóan vannak köztük merénylők is” – szögezte le.

Bakondi György rámutatott, hogy Európában a nagy befogadóországokban egyértelműen növekedett a bűnelkövetők között a migránsok részaránya. Hírek sora szólt az általuk elkövetett, nők elleni erőszakról, vagyon elleni bűncselekményekről, a közbiztonsági helyzet romlott, és most súlyosabb, mint akár 2015-ben volt – fogalmazott.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »