Még egy liberó ikon ledőlése

A liberális színdarabok egyik jellemző vonala:

  • jön valami hülyeség, ami a szimpla józan ész alapján is nyilvánvalóan marhaság,
  • lelkendeznek a liberálisok,
  • mindenki más kijelenti, hogy ez marhaság,
  • a liberálisok kijelentik, hogy az ellenzők mucsai barmok,
  • eltelik pár év,
  • a liberálisok rájönnek, tényleg marhaság!

Az Uber iskolapélda. A lényege: ügyes üzletemberek létrehoznak egy taxiscéget, olyan formában, hogy ne vonatkozzon rá semmilyen szabály és adózás se legyen. Gyorsan kiderül miről van szó, s mindenhol fellépnek a trükk ellen. Téma lezárva.

Hírdetés

Amikor 7 éve elkezdődött az Uber szabályozása Magyarországon is, még ballib tüntetés is volt mellette! Kb. az volt a felállás, a liberális narratíva, hogy egyrészt van a progresszív “közösségi közlekedés”, szivárványos jóemberekkel, másrészt meg ott vannak Zorbán fasiszta taxishiénái, s minden igaz demokrata köteles kiállni a “diktatúra” ellen. Már-már majdnem az Uber lett a ballibek közös listavezetője.

S az Uber-hívők nem fogadtak el semmilyen észérvet. A legfőbbet se, hogy abszurd, ha egy magyarországi taxisút a Kajmán-szigeteken adózik.

Az Uber gyorsan bedobta a törölközőt. Egyszerűen a magyar piac túl kicsi ahhoz, hogy megállpodjanak. Így inkább önként elmentek.

Személyes elem: 2015-ban majdnem elmentem dolgozni az Uberhez, nem taxisnak, hanem a központba (a kelet-európai központ Szófiában volt). Végül nem mentem, bár jó lett volna lehúzni ott 1 évet, sok új tapasztalatot adott volna.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »