Még egy gondolat a Vadai-jelenségről

Még egy gondolat a Vadai-jelenségről

Sokan kivesézték már a magyarellenes Demokratikus Koalíció politikusának, Vadai Ágnesnek elmúlt hetekben tett magyarellenes kijelentéseit. A legújabbat kiváló érzékkel időzítette a székely szabadság napjára tulajdonképpen. A felett lamentált, vajon a határon túli magyarok kaphatnak-e koronavírus ellen oltást. Mert ha igen, az bizony baj, sugallta baljósan…

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvadaiagnes%2Fvideos%2F285672199571988%2F&show_text=false&width=560

Miután persze többek felháborodtak, hogy megint csak nem talál magának más elfoglaltságot, ingerülten vágott vissza. Szerinte releváns a kérdésfeltevés, és kezd belefáradni, hogy vannak ilyen „szent tehenek”, akikhez nem lehet hozzáérni, továbbá, „azért kapom a fizetésemet a magyar adófizetőktől, hogy ezeket a kérdéseket feltegyem”.

Nem lehet ma eltagadni, hogy vannak ma Magyarországon olyan, állampolgársággal rendelkező személyek, akiknek semmilyen kötődésük nincs Magyarországhoz: nincsenek magyar felmenőik, nem beszélnek magyarul – jelentette ki ezt is, a kérdés már csak az, itt kikre gondolhatott. Mi is tudnánk ilyeneket mondani, bár azt gondolom, abból lenne csak Vadaiék térfelén igazán nagy hiszti, ha megneveznénk őket…

De visszatérve az eredeti témára. Vadai tehát aggódik, mi lesz, ha egy elszakított országrészen élő magyar állampolgár úgy dönt, szeretné felvenni a koronavírus elleni védőoltást. Lehet, hogy egy LBMTQ (stb.) illetőségű kiváló honpolgártól fogja elvenni? Gondolom, ilyesféle szörnyűségek jutnak eszébe.

Azon túl, hogy Kárpát-medence szerte minden magyar állampolgárt, minden magyart ugyanazok a jogok kellene, hogy megillessenek, a magyar nemzet egy és oszthatatlan, és csak azért, mert mesterséges államhatárokat fontak körénk, ez még így van. A mi nézetünk szerint éppoly értelmezhetetlen uszítani egy felvidéki, kárpátaljai, erdélyi vagy délvidéki magyar ellen, mintha attól retteggett volna Vadai, hogy miért kapnak az ebben vagy abban a megyében élők oltást.

Hírdetés

De, mint mondják, a gyűlölet annyira el tudja vakítani az ember elméjét, hogy magától értetődő dolgokat sem vesz észre, nevezetesen azt, hogy még az ő vérbolsevik nézőpontjából sem releváns a kérdése. Miért?

Azért, mert, bár a magyar állampolgársággal valóban jogot formálhat sok szolgáltatásra, de ahhoz, hogy valaki felvegye itthon az oltást, kell egy magyarországi TAJ-szám és lakcím.

Na mármost, nyilvánvaló, hogy ezekkel a legtöbben nem rendelkeznek, így hát még Vadai agyában is álproblémának kellene hogy számítson az általa feldobott téma. Nem túl életszerű, hogy valaki gondol egyet Csíkszeredában, ügyintézésbe fog, hogy szerezzen egy anyaországi lakcímet magának, minden lezárásos viszontagságot leküzdve eljöjjék, és bejelentkezzen egy magyarországi háziorvoshoz, majd aztán hazautazna Székelyföldre, s majd ha sorra kerül, újra több száz kilométert utazna, vállalva a karanténokat, hogy itt kaphassa meg az oltást.

Egyébként, ha magam székely volnék, csak azért, hogy lássam Vadai gyűlölettől eltorzult képét, még lehet, hogy ki is járnám a fenti procedúrát, majd egy fotót küldenék neki az egészről. Lehet, megérne ennyit.

Summa summarum: Vadai és pártja egy vérbolsevik felforgató bagázs, Isten ne adja, hogy újra kormányra kerüljenek.

Lantos János – Kuruc.info 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »