Még egy embert kirúgtak a Pannon Lapoktól

Még egy embert kirúgtak a Pannon Lapoktól

A Hír TV információi szerint kirúgták az Orbán-interjú hamisítási botrányba keveredett Pannon Lapok Társáságának egyik ügyvezetőjét. Ő a hatodik elbocsátott alkalmazottja a cégnek. Úgy tudjuk, közben kiderült, ki módosította az interjú szövegét, a hekkert ugyanis biztonsági kamerák rögzítették. Orbán Viktorral Karácsonykor jelent meg a Pannon Lapok Társaságához tartozó négy megyei napilapban interjú, de csak a Fejér Megyei Hírlapban módosították az eredeti szöveget.

Összesen négy helyen módosított valaki a szövegen, amely nyomtatásban megjelent a Fejér Megyei Hírlapban.

A lap volt felelős szerkesztője Hajnal Csilla. Azt mondja, a miniszterelnökkel az eredeti interjút a Mediaworks készítette el. A legyeztetett szöveget aztán elküldték a több vidéki napilapot is kiadó, veszprémi székhelyű Pannon Lapok Társaságához. A Veszprémi Napló szerkesztőségében tördelték és készítették nyomdakészre az interjút, innen kapta meg a Fejér Megyei hírlap is a végső verziót. Hajnal Csilla ezt küldte tovább a nyomdába, nem tudva, hogy menet közben valaki belejavított a szövegbe.

„Újra ránéztem, hogy biztosan nincs-e címben hiba, kiemelésben hiba, képaláírásban hiba. Elküldtem a nyomdába. Tehát én ezt az anyagot nem olvastam el újra, hiszen nem kellett, mert minden azt mutatta, hogy minden rendben van. És ezt egyébként a munkáltatói utasításban is benne van, hogy a Mediaworks-től megrendelt tartalmak, a Naplóban készülnek, és ott hagyják ezeket jóvá” – mondta el Hajnal Csilla.

Hírdetés

Az közben kiderült, hogy az interjút a Veszprémi Napló szerkesztőségében írták át. Egy ott dolgozó, de szabadságon lévő munkatársuk jelszavával lépett be valaki a rendszerbe.

„Nem életszerű, szerintem, hogy ez egy ilyen dupla csavarral egy ilyen mesterségesen keltett akár provokáció vagy bármi ilyesmi lenne” – a Hír TV által megkérdezett médiakutató, Urbán Ágnes szerint egy dolgozó magánakciójáról lehet szó. Erre utal, hogy pontosan ismerte az interjú szövegét, értett a tördeléshez, és tudta, mikor írhat hozzá a szöveghez feltűnés nélkül.

„A motiváció mögött az lehetett, hogy valakinek az egyéni frusztrációja – akár politikával, akár a saját főnökeivel szemben egyszer csak egy ilyen meglehetősen furcsa formában – kitört, akart csinálni valami nagyon feltűnőt, valami nagyon vagány dolgot. És még az is lehet, hogy nem egy ilyen hosszasan tervezgetett akció volt ez, hanem jött egy lehetőség, jött egy interjú és úgy döntött, hogy akkor itt most ő valamit csinál és egyszerűen belenyúlt a cégbe” – fejtette ki Urbán Ágnes.

A Pannon Lapok Társasága az eset után büntetőfeljelentést tett. A Hír Tv információi szerint már tudják is, ki volt a hírhamisító, a hekkert ugyanis biztonsági kamerák rögzítették. A cég Hajnal Csillát, és további négy munkavállalójukat elbocsátotta. Közülük ketten munkaügyi bíróságra mennek, mert szerintük jogtalanul rúgták ki őket és hitelrontásrét is polgári pert indítanak. A Pannon Lapok Társasága két hónapja került a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Mediaworks-höz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »