Még egy csapás az euróra?

Az olasz népszavazás újabb csapás lehet Európára és az euróra – írja egy tekintélyes üzleti magazin.

Az olasz referendum még egy csapás az euróra – ezzel a címmel közli kommentárját a Fortune nemzetközi üzleti hetilap. Az írás szerint az Európai Unió még továbbra is a brexit következményeivel küzd, de már itt egy újabb népszavazás, amelynek kimenetele megrengetheti az eurót. A Fortune megjegyzi, hogy Mateo Renzi három évvel ezelőtt a reformok és megújulás ígéretével érkezett, most viszont azt mondta, hogy lemond ha az olaszok vasárnap elutasítják a reformokat. Az üzleti magazin szerint ez újabb parlamenti választásokhoz vezethet, amivel a hatalom az 5 Csillag mozgalom vezetőjének, Beppe Grillonak az ölébe hullhat, ő viszont az euró elutasításáról tartana népszavazást. A Fortune szerint ezért a nem szavazatok győzelme újabb bizonytalanságot idézhet elő a pénzügyi piacokon, és még nagyobb kínlódást okozhat az európai projekt számára.

Hírdetés

Oroszország máris Aleppó aknátlanítására készül. Az Itar Tass hírügynökség szerint az orosz hadsereg 47 járművet és több mint kétszáz katonát küld az Aleppóban található aknák felszedésének segítésére. Az oroszoknak nem ez az első ilyen akciójuk, tavasszal már részt vettek Palmyra aknátlanításában, miután onnan sikerült kiűzni az Iszlám Államot. Az oroszok másfél hónap alatt 2500 épületet tisztítottak meg a robbanószerkezetektől, előbb a történelmi városrészben, majd a lakónegyedekben, ahonnan összesen 17 500 robbanószerkezetet távolítottak el.

A horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni hivatal kilenc horvát és 53 kínai állampolgár ellen indított nyomozást adócsalás alapos gyanúja miatt. Az említett személyek 13 millió kunával, vagyis több mint 500 millió forintnak megfelelő összeggel károsították meg a költségvetést, aminek egy részét maguk között osztották szét. A bűncselekményt a vádlottak saját kereskedelmi cégeiken keresztül követték el, amelyeket mások nevére nyitottak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »