Még csak ez hiányzott: súlyos bírságot kaptak a magyar futballszurkolók

Még csak ez hiányzott: súlyos bírságot kaptak a magyar futballszurkolók

A német rendőröknek magyar kollégák is segítenek, és nem csak akkor, amikor a magyar válogatott lép pályára.

Több száz eurós bírságot kaptak a vasárnapi mérkőzésen azok a szurkolók, akik nem tartották be a szabályokat, pirotechnikai eszközöket használtak vagy jegy nélkül akartak a stadionba lépni Németországban – írja az Index.

Hírdetés

Rekordszámban, 32 magyar rendőr teljesít szolgálatot a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon, nem csak a magyar válogatott eddigi három mérkőzés alatt, hanem a Nemzetközi Rendőri Együttműködési Központban folyamatosan dolgoznak, mialatt az Eb magyar futballisták Németországban küzdenek a továbbjutásért. A két rendőr feladata a folyamatos információáramlás. Emellett egy húszfős egyenruhás állomány a közterületen teljesít szolgálatot a német rendőrökkel kooperációban. A magyar rendőrök hazai egyenruhában a német szakemberekkel razziáznak a főbb közlekedési helyeken a reptereken, vasútállomásokon. Egy tízfős csapatnak elsődleges feladatuk a szurkolókkal való kapcsolattartás.

Kisebb intézkedések történtek a vasárnapi meccsen, ugyanis a német rendőrök pirotechnikai eszközhasználat miatt vontak felelősségre szurkolókat, amely Németországban is tiltott, valamint voltak, akik jegy nélkül akartak bemenni a stadionba. Egy magyar drukker például kétszer akart a stadionba lépni a vasárnap esti Skócia–Magyarország (0–1) mérkőzésen, de sikertelenül. A férfi súlyos bírságot kapott.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »