Még azt is megfigyelték a szolgálatok, aki csak segített az újságíróknak felfedni a magángépes luxusutakat

Még azt is megfigyelték a szolgálatok, aki csak segített az újságíróknak felfedni a magángépes luxusutakat

Tovább folytatódik a hazai titkosszolgálatok kémkedési botránya, miután újabb név került elő azok közül, akiket az Orbán-kormány megfigyeltethetett. A Telexen megjelenő Direkt36-os tényfeltáró cikkben egy volt RTL-es újságíró történeteiről írnak, aki ma már repülőgép pilótaként dolgozik, de mivel többször segített a hazai sajtósoknak a NER magángépezős ügyeinek feltárásában, a titkosszolgálatok célkeresztjébe került.

Pető Györggyel kapcsolatban a cikkben leírják, hogy többször személyesen is felkeresték különböző magyar titkosszolgálatok emberei, többek között a Terrorelhárítási Központ (TEK) tisztjei is, azt kérve, hogy ne foglalkozzon Orbán Viktor magángépes utazásaival.

Hírdetés

Később egy olyan sötétített ablakú furgont látott annál a háznál, ahol bejelentett lakcíme szerint lakott – bár valójában már elköltözött -, aminek műanyag tetőcsomagtartójába vezetékek futottak, a hátsó ülésen pedig egy ember ült laptoppal az ölében. Az Ügyfélkapun lekérdezett rendszám gyakorlatilag nem létezett, semmilyen adatot nem töltöttek ki róla, majd évekkel később az azonosítószám átkerült egy sima személyautóra.

A cikk szerint Petőt nem csak így figyelhették meg, hanem egy megjátszottnak tűnő találkozó keretében „biztonsági okokból” elvették a telefonját, amit – a szolgálatoknál bejáratott módon – ilyenkor nagy valószínűséggel feltörtek és lemásoltak.

Az ex-újságíró telefonszáma egyébként szerepel a Pegasus-listán is, noha arra már nem sikerült bizonyítékot találni, hogy beléptek-e a készülékébe a szolgálatok.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »