Még azok a rendõrök is gyógyszeres kezelésre szorulnak, akik biztosították a helyszínt a temesvári tömbháznál

Még azok a rendõrök is gyógyszeres kezelésre szorulnak, akik biztosították a helyszínt a temesvári tömbháznál

Gyógyszeres kezelésre szorultak néhányan azon rendőrök közül, akik vizsgálatot folytattak, illetve biztosították azt a temesvári tömbházat, amelyben a kártevőirtás okozta tragédia nyomán két kisgyerek és egy nő meghalt és több mint negyvenen kórházba kerültek.

A rendőrĂśket prevenciĂłs jelleggel szerdĂĄn vizsgĂĄltĂĄk meg a sĂźrgőssĂŠgi kĂłrhĂĄzban. NĂŠhĂĄnynak kĂśzĂźlĂźk rosszak lettek az eredmĂŠnyeik, ezĂŠrt gyĂłgyszeres kezelĂŠst kaptak, senkit nem utaltak kĂłrhĂĄzba – tĂĄjĂŠkoztat a Temes Megyei Rendőr-főfelĂźgyelősĂŠg (IPJ) kĂśzlemĂŠnye.

A vĂŠdelmi minisztĂŠrium mobil egysĂŠge segĂ­ti a nyomozĂĄst

A minisztérium szakemberei csúcstechnológiájú felszereléssel mérik be a különféle szerves és szervetlen vegyületekből hátramaradt foszfor koncentrációját, és ellenőrzik az eddig elvégzett fertőtlenítési műveleteket.

Az egészségügyi minisztérium szerdai közleménye szerint összesen 44 személyt ápolnak kórházban az eset következményeként: kilenc személyt a Pius Brînzeu Megyei Klinikai Sürgősségi Kórházban, hármat a temesvári városi kórházban és 32 gyermeket a Louis Ţurcanu sürgősségi gyerekkórházban.

Kedd este harmincnapos előzetes letartĂłztatĂĄsba helyeztĂŠk Buţă Ioan Sorint, annak a kĂĄrtevőirtĂł cĂŠgnek a tulajdonosĂĄt, amely a temesvĂĄri MioriĹŁei utcai tragĂŠdiĂĄt előidĂŠzte – nyilatkoztĂĄk az Agerpres hĂ­rĂźgynĂśksĂŠgnek rendőrsĂŠgi forrĂĄsok.

A kihallgatását követően a rendőrök a hétfőről keddre virradó éjszaka őrizetbe vették a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés és toxikus anyagokkal vagy termékekkel való kereskedés gyanújával, miután két gyermek és egy nő meghalt, több személy pedig kórházba került ugyanabból a temesvári tömbházból, ahol cége kártevőirtást végzett a napokban.

Az ĂźgyĂśn dolgozĂł ĂźgyĂŠszek szerint a cĂŠg egy Delicia – GASTOXIN nevĹą kĂĄrtevőirtĂłszert hasznĂĄlt, amely alumĂ­nium-foszfidot tartalmaz. Ez egy rendkĂ­vĂźl toxikus anyag, belĂŠlegzĂŠs esetĂŠn fatĂĄlis lehet, hasznĂĄlatĂĄhoz speciĂĄlis engedĂŠly szĂźksĂŠges. (hĂ­rszerk./Agerpres)

NyitĂłkĂŠp: digi24.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »