Még az sem biztos, hogy elítélik a gyilkos cigányt

A kis cigány lány, Leonetta meggyilkolásával gyanúsított unokatestvérnek három évet kellett volna eltöltenie a javítóintézetben, de rokonai szerint már egy év után kiengedték. A Bors úgy értesült, hogy K. Dániel 2016-ban, életveszélyes fenyegetőzések miatt került a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére. Folyt a nyála, olyan volt, mint egy zombi, folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt.

Az intézetben többször nyelt tűt, és öngyilkossággal is fenyegetőzött.

Nem csillapodnak az indulatok a múlt pénteken, nőnapon agyonvert szekszárdi kislány feltételezett gyilkosa körül. Tegnap a rokonok akarták vérét venni a Szekszárdi Járásbíróságon, de a 19 éves, hatalmas termetű férfit nem hatotta meg a nagy felhajtás: munkatársunkra például flegmán öltögette a nyelvét.

Zombiként létezett

A Bors úgy értesült, hogy K. Dániel 2016-ban, életveszélyes fenyegetőzések miatt került a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére. Folyt a nyála, olyan volt, mint egy zombi, folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt. Az intézetben többször nyelt tűt, és öngyilkossággal is fenyegetőzött.

Információink szerint a tűnyelésnek általában az a célja, hogy az illető kórházba kerüljön, mert onnan könnyebb megszökni. Az úgynevezett kreatív műhelyben hozzájuthatnak ilyen eszközökhöz, de ha nem, akkor a fogkefe nyelét törik el, hegyezik ki és nyelik le.

Hírdetés

Miért engedték ki?

Úgy tudjuk, Dánielnek három évet kellett volna bent töltenie, de a hozzátartozók elmondása szerint egy éve szabadult, vagyis talán harmadolták a büntetését. A fiatalkorúak egyébként 21 éves koruk betöltéséig maradhatnak a javítóintézetben, ha büntetésüket addig nem töltik le, átkerülnek a felnőttkorúakhoz. Vajon milyen jellemzést ka­pott, és miért engedték el a javítóintézetből Dánielt? A büntetéséből mennyit töltött le pontosan? Esetleg jó magaviselet miatt mehetett előbb ha­za? Utóbbi a tűnyelések és az öngyilkossággal fenyegetőzés fényében rendkívül meglepő lenne.

Kérdéseinkkel megkerestük az ügyben illetékes Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, de későbbre ígértek tá­jékoztatást.

Lehet, hogy megússza

K. Dániel még nem tett részletes vallomást, így azt sem tudni, pontosan milyen eszközzel gyilkolta meg Leonettát. Amikor megtudta, hogy tettére fény derült, öngyilkosságot kísérelt meg. A gyanúsított jelenleg is gyámság alatt van, ezt két éve rendelte el a bíróság, mert nem teljesen beszámítható. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, ahol a beszámíthatóságát vizsgálják majd. Vagyis még az sem biztos, hogy elítélik.

bors


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »