Még az MVSZ '56-os kiállítását is cenzúrázná a TEV – antiszemitizmusnak hazudják annak az igazságnak a kimondását, hogy Rákosi és ÁVH-s bandája zsidó volt

Amikor a történelemhamisító zsidók kiáltanak történelemhamisítást – az alábbi pofátlan követelőzés olvasható a TEV honlapján, várjuk a Magyarok Világszövetségének válaszát:

TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS A MAGYAROK HÁZÁBAN

A Tett és Védelem Alapítvány felszólítja a Magyarok Világszövetségét, hogy a Magyarok Házában ma megnyitandó kiállítás egyik tablóján szereplő valótlan és súlyosan antiszemita feliratot még a megnyitó előtt távolítsa el.

Hírdetés

A Magyarok Háza 1956-os emlékkiállítása a forradalom 60. évfordulója alkalmából egy tíz évvel ezelőtti anyagot állít ki újból. A kiállításon jobbára olyan emblematikus alakok fényképe és rövid bemutatása szerepel, akik komoly szerepet játszottak a forradalomban. A Tett és Védelem Alapítvány megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy a Magyarok Házában Mindszenty József bíboros fényképe alatt a következő szöveg olvasható: „Ő mentette a zsidókat, és mentette volna a magyarokat is, ha a zsidók hagyják.”

Mindszenty Józsefről ismert, hogy náci- és nyilasellenessége mellett a kikeresztelkedett zsidók deportálása ellen is tiltakozott, és nem engedte, hogy az alá tartozó papok zsidók otthonait igényeljék maguknak. Keményen felemelte a szavát a kommunista diktatúra ellen is. Ugyanakkor antijudaista nézeteket vallott, az általa alapított, az ő szellemiségét képviselő hetilapban, a Zalamegyei Újságban rendszeresen jelentek meg antiszemita cikkek a húszas évek elején és később, a harmincas években is. Bizonyos források szerint veszprémi püspökként menekülteket bújtatott a püspöki palotában, de nincs nyoma annak, hogy közöttük zsidók is lettek volna. Mindszenty József 1949-ben már elismerte fiatalkori megfogalmazásai tarthatatlanságát.

Miközben a kiállításon szerepel a máig megkerülhetetlen Zsidókérdés Magyarországon 1944 után című tanulmány szerzője, Bibó István és az Izrael Állam által kitüntetett Kéthly Anna is, elfogadhatatlan és kegyeletsértő, hogy Mindszenty József képe alatt olyan felirat legyen, az antiszemita üzenete egyértelmű. Az efféle kollektív megbélyegzés igazságtalan, gyűlöletkeltő, és tényszerűen is hibás. Alapítványunk felszólítja a kiállítás szervezőjét a felirat eltávolítására és a kommunista diktatúra korszakáról való tényszerű tájékoztatásra. Mindszenty Józsefet a kommunista diktatúra ítélte el koholt vádakkal, börtönözte be, és ez a diktatúra szorította ki őt szülőhazájából is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »