Még az idegen kontinensfoglalóknak áll feljebb – takarodjatok Európából!

Több tucat “menedékkérő” tüntetett Horvátország fővárosában, mert szerintük a rendőrség nem vette komolyan őket, miután többször is megtámadták néhányukat szilveszter éjszaka. A rendőrség azonban közleményben reagált, miszerint mindkét esetben folyik a nyomozás – közölte az N1 horvát hírcsatorna.

lohere

Mindkét incidens január elsejére virradóra történt.

Hírdetés

Az első esetnél könnyebben sérült meg négy betolakodó, míg egy órával később, a másik esetnél három migránsra baseballütőkkel támadtak ismeretlen tettesek. Őket a kórházban kellett ellátni fejsérüléssel. A migránsok mindkét esetben feljelentést tettek. Az N1 híradójában azt állították, hogy a rendőrök úgy bántak velük, mint a bűnözőkkel.

Ezzel szemben a rendőrség azt közölte: minden megtesznek annak érdekében, hogy elfogják az elkövetőket, hozzáfűzve: “ebből látszik, hogy fontos számunkra a menedékkérők biztonsága”. A közleményben az is olvasható, hogy a hatóságok a befogadóközpontot és annak környékét is állandó megfigyelés alatt tartják. Horvátországban a menedékkérők szabad emberek, senki nem korlátozza mozgásukat – tették hozzá.

A zágrábi Porin Hotel valamivel több mint 500 migráns van elszállásolva. A megtámadott illegálisok több hónapja tartózkodnak Horvátországban, közülük néhányat Ausztriából toloncoltak vissza. Az N1-nek elmondták, hogy nem érzik biztonságban magukat Horvátországban. “Azért jöttünk Európába, hogy szabadok legyünk, de nem engedik, hogy szabadon éljünk” – állították. A tüntetők közül többen az élelemre és a szállásra is panaszkodtak, továbbá, hogy nincs lehetőségük orvosi ellátásra.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »