Még az a szerencse, hogy a liberális fertőben van egy ilyen igaz püspökünk!

Még az a szerencse, hogy a liberális fertőben van egy ilyen igaz püspökünk!

Az északi és nyugati protestáns egyházak sorra adják fel a keresztény elveket és erkölcsöket, a folyamat eredménye pedig egy szomorú és tragikus önfelszámolás. Többek között ilyen alapigazságokat kimondott Márfi Gyula veszprémi érsek, a magyar kereszténység hiteles és látó képviselője a Hír TV Terc című műsorában. Az érsek szerint a nyitottság az, amely Európára jelenleg veszélyt jelent, ebben lenne elengedhetetlenül fontos mértéket tartani.

Márfi Gyula meglátása szerint ma Németországban egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy lelkészséget olyan lelkész vezessen, aki nyíltan ateista. A nyugati egyházak egyértelműen az ultraliberális médiumoknak akarnak megfelelni, ennek tudható be, hogy napjainkban homoszexuálisokat is megáldoztatnak. Ez a veszprémi érsek szerint a szeretet olyan formája, amely nem helyeselhető, egy szintre helyezni az azonos neműek házastársi, vagy élettársi kapcsolatát a klasszikus házassággal önmagában abszurdum.

Hírdetés

Földi-Kovács Andrea azzal kapcsolatos felvetésére, hogy miért nem növekszik a nyugati egyházak híveinek a létszáma, Márfi Gyula azt mondta, a német papok többé már nem prédikálnak a keresztény elvekről, Jézusról, a Szentháromságról, vagy akár a mennyországról. A hívők száma nem, hogy nem nő, hanem egyenesen csökken, mégpedig azért, mert az egyházak folyamatosan vesztenek identitástudatukból. Mindent befogadnak, ezzel párhuzamosan önmagukat pedig folyamatosan elveszítik.

Az érsek szerint a nyitottság az, amely Európára jelenleg veszélyt jelent, ebben lenne elengedhetetlenül fontos mértéket tartani. Az, hogy a különböző vallásúakat, különböző felfogásúakat elfogadjuk, nem jelenti azt, hogy keverednünk is kellene velük. Ha pedig meg akarnánk szüntetni minden különbséget, úgy járnánk el, mint a festő, aki összekeveri az összes festékét, egészen addig, amíg már nem készülhetne el színes kép – fűzte hozzá Márfi Gyula.

A műsorban az Európában érzékelhető vallási-demográfiai vákuumról is szó esett, végső soron ugyanis ennek tudható be az egész migráció folyamata is az érsek szerint, aki emlékeztetett: a kontinensre érkező muszlimok hite erős, és minden muszlim dzsihadista. Márfi Gyula kijelentette: az Iszlám hódító, misszionáló vallás, nem úgy, mint például a buddhizmus, avagy a hinduizmus.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »