Még adatokat is hamisít az Index, hogy mentegethesse a migránsokat

Még adatokat is hamisít az Index, hogy mentegethesse a migránsokat

index_kep.pngKözismert tény, hogy számos országban nőtt bizonyos bűncselekmények száma a migrációs válság kezdete óta. A Simicska-féle Index megpróbálta elvitatni ezt. Először azt hittük, hogy csak szelektíven mutatják be az adatokat, de kiderült, hogy a bemutatott adatok egyszerűen nem valósak, legalábbis ellentmondanak az Eurostat hivatalos adatainak.

Az Index szerint Nyugat-Európában folyamatosan csökken a bűnözés és a gyilkosságok száma. Ezt többek között egy olyan grafikonnal szemléltetik, amely szerint Franciaországban 2015-ben százezer főre 1,39 emberölés jutott, míg Magyarországon 2,08. Csakhogy az Eurostat hivatalos, ellenőrzött adatai egyértelműen ellentmondanak ennek. Az Eurostat adatai alapján a szándékos emberölések száma 1,53 volt Franciaországban és csak 1,00 Magyarországon 2015-ben. A szándékos emberülések kategóriája eleve szűkebb, mint az emberöléseké, így az Index és az Eurostat adati között bizony ellentmondás van.

Hírdetés

emberolesek_eurostat.png

A százezer főre jutó szexuális támadások száma 2013 és 2015 között egyébként 25,32-ről 30,06-ra nőtt Franciaországban, míg Magyarországon 4,35-ről 2,45-re csökkent. Ennyit az Index-féle nyugat-európai biztonságról.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »