Még a búzavirág is nácigyanús: Megalakult a Német Hazafiak Áttörése

Még a búzavirág is nácigyanús: Megalakult a Német Hazafiak Áttörése

Egy újabb párttal bővült ezen a héten a német politikai paletta, hiszen megalakult az Aufbruch der Deutschen Patrioten, azaz a Német Hazafiak Áttörése nevű párt.

Az új pártot Andre Poggenburg alapította, aki mostanáig az AfD-ben politizált. A német parlamenti politika jobb széléhez tartozó, idegenellenességéről és az euró elleni küzdelmeiről ismert, ám a nacionalizmusból messze álló pártban az utóbbi másfél évben igencsak meggyengült Poggenburg pozíciója. Korábban Szász-Anhalt tartományban ő vezette a pártot (itt az országos átlagnál népszerűbb az AfD), de leváltották, mert többször is „szélsőjobboldali elhajláson” kapták.

Hírdetés

Ezek az elhajlások persze a magyar politika mércéjével visszafogott utalgatások voltak csupán. Poggenburg egyik nagy botránya az volt, amikor tevehajcsároknak nevezte egy rendezvényen a török származású németeket. A végső bukásához pedig az vezetett, hogy kiderült, egy Whatsapp csoportban azt írta, hogy „Németország legyen a németeké”, ami a zsidó-liberális sajtó szerint túlságosan hasonlított egy nemzetiszocialista szlogenre, és ez még a zsidókkal előszeretettel kokettáló AfD-nek sem fért bele.

Poggenburg új pártja az AfD-től is jobbra áll, ami önmagában nem túl nagy teljesítmény, ugyanis máris botrány van a párt logójából, mert egy búzavirág van benne, ami a 30-as években az osztrák nemzetiszocialisták „titkos szimbóluma” volt. Ugyanakkor I. Vilmos, a Német Császárság első uralkodója (1861-1888) is kedvelte e növényt, úgyhogy az utalás nem egyértelmű, csak „gyanús”.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »