Még 1300, székelyeket támogató aláírás kell a Felvidékről ahhoz, hogy ne maradjunk szégyenben

Még 1300, székelyeket támogató aláírás kell a Felvidékről ahhoz, hogy ne maradjunk szégyenben

Május 7-ig 9750 aláírás összegyűjtése szükséges Szlovákiából a Nemzeti Régiókról szóló összeurópai aláírásgyűjtés sikere érdekében.

Cikkünk megjelenéséig eddig összesen 8443 aláírás gyűlt össze, így még mintegy 1300 hiányzik ahhoz, hogy a felvidéki magyarság ne maradjon szégyenben a székelyek, az anyaország és egész Európa szemében.

Magyarország és a romániai magyarok már teljesítették a célt. Míg előbbi a szükséges 15 750 helyett közel 200 ezer, Partium, Erdély és a székelyek  24 ezer helyett már több mint 32 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

Hogy miről is van szó?

A tavaly májusban indult aláírásgyűjtési akció nagyban meghatározhatja a székelység, így Székelyföld jövőjét is. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmét, a gazdasági és nem utolsó sorban az identitásbeli erősödést szolgálja, megalapozva a leendő székely autonómiát.

Hírdetés

A kezdeményezés sikerességéhez hét európai (EU tag) országból kell összegyűlnie a megfelelő számú aláírásnak, összeurópai szinten egy milliónak. Online formában eddig mintegy 244 ezer aláírás gyűlt össze, ami jócskán távol van a kitűzött céltól. A határidő 2020. május 7-én jár le.

A kezdeményezésről bővebben itt írnak, támogatni az alábbi linkre kattintva lehet.

Körkép.sk

További ajánlott írások:

A székelyek ügye közös magyar ügy – Felvidékről még 8200 aláírás hiányzik


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »