Medvét küldenének Olaszországból

Medvét küldenének Olaszországból

Egy olasz állatvédő szervezetnek sikerült bírósági úton megakadályoznia egy medvekilövési rendelet végrehajtását, arra hivatkozva, hogy az állatot át lehet telepíteni Romániába – írja az Agerpres.

A kilövési rendeletet Trento autonóm megye elnöke, Maurizio Fugatti adta ki vasárnap, miután július 16-án a Kj1 azonosító jelzéssel ellátott medve megtámadott és megsebesített egy kirándulót, aki egyedül sétált az erdőben. A turista kéz- és lábsérüléseket szenvedett.

Hírdetés

A medve kilövésére vonatkozó rendeletet több állatvédő szervezet is megtámadta a bíróságon, arra hivatkozva, hogy Románia kész fogadni az állatot, így annak megölése szükségtelen és vétséges lenne. A trentói regionális közigazgatási törvényszék helyt adott a beadványoknak, és a következőkben dönt „a Kj1-ként azonosított példány esetleges fogságban tartását biztosító legmegfelelőbb intézkedések elfogadásáról”.

Az olasz országos állatvédő szervezet, az ENPA aggodalmának adott hangot, hogy a Kj1 medvével orvvadászok fognak végezni, ahogy ez két másik medvével is történt, amelynek kilövését szintén Maurizio Fugatti rendelte el.

Nem ez az első ehhez hasonló ügy Olaszországban, amely megosztja a közvéleményt: tavaly szeptemberben például tiltakozáshullámot váltott ki, hogy kilőttek egy veszélyeztetett fajú barna medvét. Az állatot kilövő férfit akkor megfenyegették, rendőri védelemre szorult.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »