Medvegyev Orbánnak: „Önöknek különleges feladatuk van”

Medvegyev Orbánnak: „Önöknek különleges feladatuk van”

Az Európai Unióval meglévő problémák ellenére Oroszország és Magyarország kapcsolatai továbbra is jók – mondta Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Kazanyban, ahol találkozott Orbán Viktorral.

A magyar kormányfő kifejtette: „Mi most nem egyszerű időket élünk, de álláspontunk az, hogy Magyarország minden nehézség ellenére képes volt a legnagyobb mértékben megőrizni mindazt a jót, ami kapcsolatainkban rejlik”. Orbán Viktor szerint ez a tendencia a jövőben is megmarad. „A világot érintő kérdésekben, akárcsak más kérdésekben Magyarország jó partnere lesz Oroszországnak” – idézi a magyar kormányfőt a TASZSZ orosz hírügynökség.

„Az Európai Unióval jelenleg meglévő közös problémák ellenére Magyarországhoz fűződő kapcsolataink szilárdak és barátiak” – mondta magyar kollégájának az orosz miniszterelnök. Oroszország és Magyarország az energetikától a mezőgazdaságig a legkülönbözőbb területeken együttműködik – hangsúlyozta Medvegyev, hozzáfűzve: „úgy látjuk, hogy ez egyaránt kedvező országaink és népeink számára”.

Medvegyev megállapította: a vízi világbajnokságon való részvétel jó alkalmat teremtett a két kormányfő számára, hogy találkozzanak és megvitassák az időszerű kérdéseket. „Önöknek különleges feladatuk van: a következő világbajnokság Magyarországon lesz” – mondta az orosz miniszterelnök, aki gratulált Magyarország harmadik aranyérméhez, amelyet Hosszú Katinka szerzett vasárnap 400 méteres vegyesúszásban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »