Medvegyev: A magyaroké lehet Kárpátalja

Medvegyev: A magyaroké lehet Kárpátalja

2022. 07. 30.

Mióta Medvegyev volt orosz elnök kitette a netre a térképet, amin Magyarországhoz tartozik Kárpátalja, megy a találgatás, hogy ez megint valami porhintés, vagy az oroszoknak tényleg ez a tervük, vagy az orosz politikus csak viccelődik a Nyugaton.

Medvegyev térképe egy válasz volt az ukrán Zelenszkij elnökére. Zelenszkij jókora Ukrajnát rajzolt, válaszul Medvegyev kitett a közösségi oldalára egy térképet azzal, hogy a nyugati elemzők meg úgy gondolják, hogy más lesz a háború vége.

Az ő térképén Kárpátalja Magyarországhoz tartozik, de Lengyelország és Románia is “kap” Ukrajnából.

Orosz katonai szakértő: A magyarok visszakaphatják Kárpátalját

Hírdetés

Igor Korotcsenko is megosztotta gondolatait, szerinte az Orbán-kormánynak kell döntenie, mi legyen a magyarok lakta országrésszel.

Igor Korotcsenko orosz katonai szakértő úgy nyilatkozott, hogy Magyarországnak pár hónapon belül döntenie kell, mi legyen Kárpátaljával és „megerősíti-e az ellenőrzést történelmi földjei felett és megmenti-e a 150 ezer kárpátaljai magyart”.

A katonai szakértő elmondta, az oroszok feladata, hogy a modern Ukrajnát eltüntesse a geopolitikai térképről és visszaállítsa a történelmi területei feletti ellenőrzést a mostani Ukrajnával szomszédos államoknak. Korotcsenko állítása szerint

„Lengyelország fel akarja falni Nyugat-Ukrajna egy részét”, ezzel szemben „Magyarország nemesen, pontosan és felelősen jár el”.

Orosz Hírek, Blikk

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »