Médiaeseménynek szánt politikai nyomásgyakorlásnak lehettünk szemtanúi

Médiaeseménynek szánt politikai nyomásgyakorlásnak lehettünk szemtanúi

Médiaeseménynek szánt politikai nyomásgyakorlásnak lehettünk szemtanúi – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a csütörtöki szerb migránsmenetről az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Hírdetés

A bűnözők a gyerekeket tolják maguk előtt, és ezt közvetíti a média, magyarellenes hangulatot keltve Európában – Kép: balkaninsight.com

Bakondi György elmondta, a történteket egy két-három hónapja elkezdődött folyamat előzte meg, az addigi stabil balkáni útvonal megváltozása. Emellett nagyságrendi változás is történt, csak idén több mint 4300 migránst fogtak el a magyar határokon – tette hozzá.
   
Nagyjából két héttel ezelőtt észlelték, hogy a közösségi médiában – jellemzően zárt csoportokban – arab származású migránsok között olyan hamis információk terjedtek, hogy ha gyerekkel érkeznek, beengedik őket a határon. Hamis videókat is közzétettek – közölte.
   
A főtanácsadó kérdésre válaszolva azt mondta, a szervezők között van olyan is, akit névről ismernek, például az európai liberális csoportok, Soros György civil szervezeteinek képviselőit.
   
A migránsmenet időzítéséről Bakondi György megjegyezte: az Európai Unióban küszöbön áll számos olyan eljárás – legyen szó költségvetésről, vagy a 7-es cikk szerinti eljárásról -, ahol fontos lenne egyes liberális csoportoknak Magyarországot rossz színben feltüntetni.
   
A főtanácsadó kiemelte: megfelelő rendőri erő van a térségben, akiknek a munkáját a katonák is támogatják.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »