Medgyessy: Ilyet nem mondtam

Medgyessy: Ilyet nem mondtam

Medgyessy Péter szerint a Magyar Idők című lap rosszul idézte azt a mondatát, amely szerint nem tudja azt mondani, hogy tapinthatóbb lenne ma a korrupció Magyarországon, mint a Gyurcsány- vagy a Bajnai-kormányok idején volt – írta az ATV honlapján.

A televízió délelőtti Szabad Szemmel adásában a volt miniszterelnök cáfolta, hogy a Magyar Időknek azt mondta volna:

Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében.

Hírdetés

A műsorban a mondat első felé így reagált: „Nem mondtam, hogy semmivel sem nagyobb, hanem azt, hogy nem tudom, nem vagyok biztos benne, hogy nagyobb-e. (…) De nem ez a lényeg, hanem hogy itt egy minőségileg más korrupció folyik ma Magyarországon, mint korábban. Ezt lehetővé tette az, hogy a kormánynak kétharmados többsége volt hosszú időn keresztül, ebből következően olyan törvényeket tudott hozni, melyek legalizálni tudták ezeket a korrupciós lépéseket. Igazából ebben búvik meg a probléma lényege.” A mondat második feléhez kapcsolódóan hozzátette, hogy épp az ellenkezőjét mondta, mivel ha a hazai és a nemzetközi közvéleményt is foglalkoztatja, akkor az igenis tapintható.

Azt is cáfolta, hogy mindez összefüggésbe lenne a nemrég, Szijjártó Pétertől kapott kitüntetéssel.

A saját kormányáról is beszélt

Ugyanakkor elismerte, hogy a saját kormánya alatt is volt korrupció. „Nem mondhatom azt, hogy az én időmben, Orbán első miniszterelnöksége alatt, vagy a Horn-időkben ne lett volna korrupció. Ami most más, az a minőség.”  Mint mondta, azt nem tudta, hogy konkrétan hol van a korrupció, de hogy van, azt mindenki tudta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »