Meddig lesznek még szabadlábon a fideszes „maffiózók"?

A Jobbik nehezményezi, hogy Tiffán kijelentéseit nem követték hatósági és politikai lépések. A Jobbik értetlenül áll azelőtt is, hogy érdemi utánajárás helyett Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter is csak annyit nyilatkozott az ügyről, hogy Tiffán egy egyenes, őszinte ember.

Pedig a Jobbik szerint számtalan gyanús eset létezik, például a 25 milliárd forintos keretből működő Ős-Dráva-program, a háromszoros áron épülő autópályák, a túlárazott közbeszerzések, az Andy Vajnához és Szima Gáborhoz köthető szerencsejáték-szektor, amit éppen újabb jogszabály-változtatásokkal igazítanának a megfelelő érdekhez.

Hírdetés

A Jobbik emlékezteti Tiffán Zsoltot, hogy amennyiben bűncselekményekről van tudomása (szervezett bűnözői csoport esetén felmerül a kényszerítés, a zsarolás, a sikkasztás bűncselekményének gyanúja), úgy feljelentési kötelezettsége van, de ennek nem tett eleget. A Jobbik azonban hétfőn a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják ki a fideszes képviselő által állítottakat. Ezzel kapcsolatban felkérik Lázár Jánost, a kormányt és a többi pártot, hogy segítsék a Legfőbb Ügyészség munkáját, és ha bármilyen információval rendelkeznek arról, hogy a fideszes képviselő kikre gondolhatott, akkor osszák azt meg a hatósággal. Továbbá javasolják a hatóságnak, hogy az ügyészség hallgassa meg a képviselőt személyesen is.

Az ügynek egyelőre az az egy tanulsága van, hogy a korrupcióval átitatott, XX. századi pártok által épített magyar politikában változást csak a XXI. századi párt, a Jobbik 2018-as kormányra kerülése jelenthet, ami a sikeres román példát követve azonnal felállítaná a Korrupcióellenes Ügyészséget, felszámolná a fideszkorrupciót és elszámoltatná a felelősöket – közölte Szilágyi György országgyűlési képviselő.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »