Meddig lesz még vezető hír a médiában, hogy ki lett koronavírusos?

Meddig lesz még vezető hír a médiában, hogy ki lett koronavírusos?

Covidos II. Erzsébet brit királynő, covidos a győri polgármester, koronavírus Milan Krajniak munkaügyi miniszter és Justin Bieber is, de Király Viktor is elkapta, nem is konferálta szombaton a Dalt, és még sokan mások is. Szinte vadászik a média a frissen fertőződött hírességekre, illetve egyesek ezzel szeretnének felkerülni a címlapokra, ezért közhírré tétetik.

A celebvilágban ez valószínűleg úgy működik, hogy mindenkinek megvan a saját ismerős újságírója a bulvárból, akivel állandó összeköttetésben van, és ha valami „lényeges” dolog történik vele, ne adj isten covidos lesz, vagy a macskája napok óta kevesebbet eszik, máris kapcsolatba kerülnek. De kíváncsi lennék, honnan tudják meg az újságírók, hogy például Alföldi Róbert is megbetegedett koronavírusban? Jelentette a háziorvosa vagy a tesztelő állomásokon vannak a lapoknak mindenhol beépített emberei, akik a hírességekre specializálódnak bizonyos ellenszolgáltatás reményében? Egy-egy előadás elmaradása ugyanis még nem jelenti feltétlen a főszereplő covidos megfertőződését. A járvány előtt is maradtak el színházi előadások a szereplők betegsége miatt.

És mi jelent nagyobb érdemet? Kimaradni a nyavalyából, bizonyítva a beoltottságunkból eredő erősebb immunitásunkat, vagy sajnáltatni magunkat, hogy lám-lám mégis elkaptam, pedig annyira vigyáztam magamra.

Hírértéke bizonyára az utóbbinak van, az jóval kevesebb embert érdekel, ha ez vagy az egyelőre megúszta. Olyankor aztán lehet figyelemmel kísérni, hogy mikor jelenik meg újra a színpadon, mikor lépi át megint a parlament küszöbét, vagy mikor áll újra edzésbe. Hírfolyam övezi az ilyesmit!

Hírdetés

A járvány lassú lecsengésével, a koronavírus influenzává szelídülésével viszont ezek a hírek is elcsitulnak, nem fognak már világszenzációt okozni. Az már senkit sem fog érdekelni, hogy sorozatban mennyit tüsszentett például a náthás Kunhalmi Ágnes.

Viszont kórházban fekve egy kiadós coviddal kampányidőszakban jókat lehet szelfizgetni, népszerűsködni. Előtte persze frizurát igazítani. Az MSZP női társelnökének a bejegyzése alatt több ellenzéki politikustársa (pl.: Cseh Katalin, Tordai Bence, Tóth Bertalan, Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Potocskáné Kőrösi Anita, Vadai Ágnes) is azonnal jobbulást kívánt. Ezt a felkapottságot észlelve Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is rögtön bejelentette, hogy kicsit kapart a torka, ezért elvégzett egy tesztet, amely pozitív lett. Kórházba ugyan nem feküdt be, mert ott előtte volt a bibis kezével.

De vajon mi történhet a hírolvasó lelkivilágában egy-egy ismertebb ember covidos megfertőződésének hallatán? Ha politikus az illető, akkor a szánakozás vagy együttérzés a politikai hovatartozás alapján történhet. Szegény, vagy úgy kell neki alapon…Jobb esetben: gyógyuljon meg, ő is csak ember…

A celebek megfertőződését már fenntartásokkal kezeli az olvasó, különösen abban az esetben, ha az illető szinte még haza sem ér a tesztelőhelyről, a bulvár már közli is a „nagy” hírt. Élsportolók esetében inkább beszélhetünk az olvasók részéről együttérzésről, hiszen a szurkolóknak is bánatot okoz a várt, de betegség miatt elmaradt sporteredmény. Hát még a sportolónak, akinek például többéves kemény felkészülése veszik kárba, ha például az olimpia ideje alatt kapja el a nyavalyát. Kissé érthetetlen állunk viszont az olyan hír hallatán, amikor az egyik csapat elutasítja a másik meccshalasztási kérelmét, mivel a serdülőkorú játékosokkal és a mosónőkkel kiegészülve sem tudnak kiállni tizenegyen egy labdarúgó-mérkőzésre. Hol marad ilyenkor a sportszerűség?

Reménykedjünk azonban, hogy a járványról szóló hírek hamarosan lekerülnek a címlapokról, ami azt is jelentené, hogy visszatért a régi, covidmentes békevilágunk!  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »