Meddig kisnyilasozhat még a korábban a képviselőkön sárga csillagot kereső Dömötör Csaba?

Meddig kisnyilasozhat még a korábban a képviselőkön sárga csillagot kereső Dömötör Csaba?

A hétfői napirend előtti felszólalások során Rogán Antal propaganda államtitkára, Dömötör Csaba ismét átlépte a jóízlés legelemibb határát, amikor Jakab Péternek, a Jobbik miniszerelnök-jelöltjének válaszolt. 

A zsidó származását nyíltan vállaló, a Holokauszt áldozatairól a gettó bejáratánál is megemlékező jobbikos politikust egy agresszív nyilashoz hasonlította, csak azért, hogy bebizonyítsa, hogy Gyurcsány Ferenc áll az ellenzék mögött. 

„Azzal, hogy az „őszödi szemkilövető” összetákolta a baloldali koalíciót, jól láthatóan kialakult egy munkamegosztás is a baloldalon és ebben a Jobbikra és személy szerint Önre, az agresszív nyilas vagy agresszív ávós szerepét osztották, akinek semmi más dolga nincsen, csak gyűlöletet gyűjteni, gerjeszteni még ott is ahol korábban nem volt”

– Dömötör Csaba ezen mondataira

Kövér László házelnök nem reagált, és nem vette védelmébe az Országgyűlés méltóságát és tekintélyét. 

Hogy mennyire ízléses lenyilasozni egy olyan embert, akinek a felmenője Auschwitzban lelte a halálát, az senki számára nem lehet kérdés, ugyanakkor lapunk írásban fordult az Országgyűlés sajtóirodájához, hogy lesz-e következménye Dömötör Csaba újabb, a holokauszt áldozatait gúnyoló, de emléküket mindenképpen degradáló kirohanásának. 

Hírdetés

Ugyanis nem ez az első eset, amikor Dömötör Csaba vállalhatatlan kijelentésekre ragadtatta magát az Országházban.

2019-ben például sárga csillagokat keresett az ellenzéki képviselőkön.

„Hol vannak most a sárga csillagok? Látok kitűzőket, de nem látom a sárga csillagot”

– fogalmazott akkor a fideszes politikus. 

Persze, a Fidesztől nem áll távol, hogy a politikai ellenfeleiket a nácikhoz hasonlítsák. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő például a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését. Szerinte ugyanis a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned – az azóta a Néppárt margójára került Deutsch Tamás, aki aztán hiába kért bocsánatot, az európai képviselőtársai nem hitték el neki, hogy valóban megértette, ilyet európai politikus nem mond az ellenfeleiről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »