Meddig bírják gyomorral a TV2 munkatársai?

A Vona Gábor elleni lejáratókampány a magyar sajtótörténet egyik eddigi legigénytelenebb húzása, nem pusztán azért mert egyszerű hazugságokra épül, hanem azért is, mert a kivitelezése szánalmat keltő. A TV2 híradójának egyik felelős szerkesztője kedden otthagyta a csatornát, a többiek munkáját pedig tovább irányíthatja a Habony-művek motorja.

A csatorna keddi bejelentése szerint egy, a családjában felmerült betegséggel magyarázza Balogh Zsuzsa felelős szerkesztő a távozását. A Tények című TV2-es híradó viszont pont az elmúlt napokban járatta le magát minden eddiginél jobban, így legalábbis érdekes, hogy a szerkesztő éppen most állt fel székéből.

Vonát a kötvények miatt járatják le, a Jobbik szétpereli a Habony-műveket

A legnagyobb ellenzéki párt elnökét az elmúlt napokban a kormánypárti sajtó azzal támadja, hogy homoszexuális. Ugyan erre semmilyen bizonyítékot nem tudtak felmutatni egy ex-mszp-s transzvesztita pornós homályos utalgatásain kívül, mégis, a habonyista sajtótermékek egymást túllicitálva tartják napirenden Vona lejáratását.

Róla úgy tudni, a TV2 Akadémia végzőseként kezdett el dolgozni az Aktívban, később a Tények vezető bűnügyi újságírójaként folytatta munkáját, majd felelős szerkesztő lett.

Hírdetés

A csatorna éles profilváltást hajtott vége azután, hogy Andy Vajna tulajdont szerzett benne. A Habony Árpádhoz köthető médiarendszerhez illeszkedően a bulvárból érkezett Szalai Vivien lett a csatorna hírigazgatója, illetve a stáb jelentős része is lecserélődött.

A Tények volt az is, ami egy héttel ezelőtt elővette a Terry Black néven ismert Rácz Károly transzvesztita celebet, hogy az Vona Gáborral kapcsolatos homoszexuális vádakat fogalmazzon meg.

Arról, hogy a közéleti- és politikai palettát szinte teljes mértékben átölelő és felborító esetnek mennyi köze lehet a valódi médiához, ebben a publicisztikában írtunk mélyrehatóan:

Narancs ízű szeszes ital – a kannásbor nem bor, a fideszmédia nem média

Isten az atyám, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a hardcore balos Kettős Mércéről fogok idézni egy írást. A Habony&Vajna Co. ezt is elérte. Ami azért, valljuk be, nem lebecsülendő eredmény. Megdolgoztak érte a fiúk és lányok. Meg is kell kapják érte a jutalmukat. Nem csak a Árpitól és Andytől – de a közvéleménytől is.

A jövőre nézve kérdéses, hogy ha netán Balogh Zsuzsa valóban kizárólag családi okok miatt hagyta ott a csatornát, munkatársai meddig bírják még elviselni a szakma és a közvélemény megvetését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »