Mécsesek égnek a tizenévesgyilkosság helyszínén Miskolcon

Mécsesek égnek a tizenévesgyilkosság helyszínén Miskolcon

Súlyos az örökségünk, de heteken belül elindítjuk az előző baloldali városvezetés által felszámolt seriffrendszert, és rendet teszünk Miskolcon – hangsúlyozta a hirado.hu-nak Hollósy András, a borsodi vármegyeszékhely közbiztonságért felelős alpolgármestere, aki azt is elmondta, hogy már lakat került arra az illegálisan működő szórakozóhelyre, amely előtt halálra késeltek egy tizenévest a hétvégén.

„Borzalmas gyilkosság Miskolcon; Gyanútlan nőkre vadászott a miskolci rabló; Megtámadtak egy miskolci buszsofőrt”– ezek az elmúlt napok megrázó hírei a borsodi vármegyeszékhelyről.

A történelmi Avason hátba szúrták a 16 éves fiút, aki belehalt sérüléseibe. A pincesornál pislákoló mécsesek emlékeztetnek a szörnyű tettre, a gyilkosság helyszínére egymás után érkeztek gyertyát gyújtani az ifjú áldozat barátai, diáktársai.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset Miskolc közterületein!

Szükség van a seriffrendszer visszaállítására, amelynek előkészületeit már megkezdtük, és a közterületeken a rendvédelmi jelenlét megerősítésére” – így reagált közösségi oldalán Tóth-Szántai József, a település alig két hete hivatalba lépő vezetője a megrázó tragédiára.

A polgármester posztjában azt is hangsúlyozta, hogy a gyilkosság egy illegálisan működő szórakozó hely előtt történt, egyúttal utasítást adott arra, hogy az összes engedély nélkül üzemelő kocsmát és diszkót írják össze a városban, és azonnali hatállyal zárják be ezeket a létesítményeket.

„Rendet fogunk tenni az utcákon, tereken, közlekedési eszközökön. Súlyos az örökségünk, a miskolci közbiztonság évek óta romokban hever” – hangsúlyozta a hirado.hu-nak Hollósy András Miskolc frissen kinevezett közbiztonságért felelős alpolgármestere, aki emlékeztetett rá, hogy a borsodi vármegyeszékhelyen vezették be az országban elsőként a seriffrendszert még a 2010-2019-ig regnáló jobboldali városvezetés idején.

„Egyszer már sikerült megszilárdítanunk a biztonságot, rendészeinkkel kiszorítottuk a bűnöző elemeket a centrumból, a buszokról, a város peremén, a dimbes-dombos területeken tanyázó haramiák ellen pedig kutyás és lovas járőröket vetettünk be” – emlékeztetett az egykori seriffrendszer hatékonyságára a Fidesz–KDNP politikusa.

Hírdetés

„Elődeink amint hivatalba léptek 2019-ben az első intézkedéseik között megnyirbálták a rendészet költségvetését, felszámolták a kutyás és lovas járőrszolgálatot, amely pont az olyan nehezebben bejárható terepen is jelen volt korábban, ahol most ez a felfoghatatlan tragédia történt a hétvégén” – magyarázta Hollósy András.

„Folyamatosan kongattuk a vészharangot az elmúlt öt évben” – sorolta.

A szombati gyilkosság kapcsán a városvezető elmondta, hogy lakat került már az engedély nélkül alkalmi jelleggel üzemelő szórakozóhelyre,

amely előtt a kioltották a 16 éves fiú életét.

„Folyamatban van a felmérés, összesítjük hány ilyen létesítmény lehet a városban. Átvilágítjuk a szürke zónát, és bezárjuk az összes engedély nélkül működő helyet. Nem tudjuk, hány hasonló szórakozóhely van, de a történtek bizonyítják, hogy egy is sok” – magyarázta az alpolgármester, aki elmondta, hogy heteken belül újraindul a megerősített helyi rendészet és minden körzetnek saját seriffje lesz.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke és miskolci önkormányzati képviselője az ügy kapcsán sajtóközleményt adott ki, amelyben rámutatott, hogy a térségben az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodott a hasonló típusú bűncselekmények száma.

„A szándékos emberölés esetében a halálbüntetés visszaállítása is jogos lenne, de a jelenlegi jogi helyzetben a kiszabható legkomolyabb büntetést követeljük, vagyis a Mi Hazánk elvárja a bíróságtól, hogy a lehető legsúlyosabb ítéletet hozza, és a késelő élete végéig maradjon börtönben” – követelte az ellenzéki párt alelnöke.

Juhári Andrea

 

Virágokat és mécseseket vittek a tragédia helyszínére a meggyilkolt fiú diáktársai (Fotó: Tóth-Szántai József közösségi oldala)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »