Meciar: A magyarok kérjenek bocsánatot Szlovákiától!

Meciar: A magyarok kérjenek bocsánatot Szlovákiától!

Vladimír Meciar: “Üdvözölném, ha a magyarok az 1938-as és az 1968-as megszállásért egyként bocsánatot kérnének, ugyanakkor Szlovákiának nincs oka megkövetni a magyarokat!

A szlovákoknak nem kell bocsánatot kérni a magyaroktól! Nincs miért!

Kedves Mecser László! (Reméljük, nem veszed sértésnek a megszólításunkat!)

Mi, magyarok, mindig toleráns és befogadó nemzet voltunk, így felszólításodnak – természetesen – eleget teszünk.

– Bocsánatot kérünk, hogy kétszer is megzavartunk a mi úgynevezett honfoglalásunkkal! Megzavartuk Szlovákiát. Tudod, úgy 430 és 895 körüli években! Hát, nem emlékszel? Azt mondod, tévedtünk? Hogy? Akkor még nem is volt Szlovákia? Bocsánatot kérünk!

– Bocsánatot kérünk, hogy megzavartuk Szlovákiát a pozsonyi csatában 907-ben. Nem emlékszel? Tévedünk? Akkor még nem volt Szlovákia? Bocsánatot kérünk.

– Bocsánatot kérünk Szent István királyunk megkoronázásáért és a Szent Istváni állam megszervezéséért.

Tudod, pontosan 1000-ben! Jajj, ne mondd, hogy nem emlékszel! Vagy talán tévedünk? 1000-ben sem volt még Szlovákia? Bocsánatot kérünk!

– Bocsánatot kérünk, hogy megvédtük Szlovákia egész területét a tatárjáráskor. Tudod! Pontosan 1241-42-ben!

Külön bocsánatot kérünk, hogy IV. Béla királyunk – Szent Koronánkat menekítve arra felé lovagolva – talán meg is sértette Szlovákia felségterületét! Hát még erre sem emlékszel?

1242-ben sem volt még Szlovákia?

Hírdetés

Hát, akkor bocsánatot kérünk!

– Bocsánatot kérünk, hogy a magyarság színe-java és Lajos királya Mohácsnál védte az egész Kárpát-medencét, megakadályoztuk, hogy a törökök elfoglalhassák az északabbra eső területeket.

Ezzel talán valószínűleg megsértettük Szlovákia területi szuverenitását. Történelmi tudásunk szerint ez 1526. augusztus 29-én volt.

Na, tessék! Most meg kiderül, hogy ilyesmiről nincs is tudomásod! Azt mondod, hogy akkor még nem is volt Szlovákia?

Akkor bocsánatot kérünk.

– Bocsánatot kérünk, hogy a magyarság színe-java és Lajos királya Mohácsnál védte az egész Kárpát-medencét, megakadályoztuk, hogy a törökök elfoglalhassák az északabbra eső területeket. Ezzel talán valószínűleg megsértettük Szlovákia területi szuverenitását. Történelmi tudásunk szerint ez 1526. augusztus 29-én volt. Na, tessék! Most meg kiderül, hogy ilyesmiről nincs is tudomásod! Azt mondod, hogy akkor még nem is volt Szlovákia? Akkor bocsánatot kérünk.

– Bocsánatot kérünk, hogy ezt követően 1552-ben Dobó István várkapitány a magyar vitézek véráldozatának árán és saját életének nyílt kockáztatásával Eger váránál ismét megakadályozta, hogy a többszörös túlerőben lévő török sereg lerohanja Szlovákiát.

Mit mondasz? Hogy fejezzem be az ilyen cinikus beszólásokat! Hogy akkor még senki sem beszélt Szlovákiáról?

Bocsánatot kérünk!

– Bocsánatot kérünk azért is, hogy a Rákóczi szabadságharcban megpróbáltuk felszabadítani a tőlünk északabbra eső területeket – mi Felvidéknek neveztük akkor is, és a szlovákok nem is kérték tőlünk – a Habsburg elnyomás alól. Úgy van! Ezt már jól tudod!

Igen…, igen…, az 1700-as évek elején történt mindez! Látom, erről már dereng valami.

Erre te azt mondod, hogy még akkor sem rajzolták fel Európa térképére Szlovákiát?, írja a Hungary First.

Akkor bocsánatot kérünk!

Címlap: Nový Čas


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »