Matyi Dezsőt és embereit nem engedték be a stadionba

A hétvégén Matyi Dezső, a PMFC labdarúgócsapatának korábbi tulajdonosa és emberei többször is megpróbáltak bejutni a Stadion utcai sporttelepre, de az üzemeltető PSN Zrt. nem engedte be őket. Az is kiderült, hogy tízmillió forintot is meghaladó közüzemi tartozások miatt a város módosítani akarja a korábban megkötött vételi szerződést – olvasható a Bama.hu-n.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze hétfő délután Őri László, Pécs sportért felelő alpolgármestere, amelyen elmondta, hogy Matyi Dezső, a PMFC korábbi tulajdonosa a hétvégén többször is megkísérelt bejutni a klub Stadion utcai épületébe – írja a Baranya megyei portál.

„Nem igazán értjük, hogy mit is keresett Matyi Dezső, a saját biztonsági szolgálatának pár emberével és ügyvédeivel a klubháznál – kezdte Őri. – Az épület tulajdonosa a város, az üzemeltetője pedig a PSN Zrt. Egyikünk sem érti Matyi szándékait, amellyel kapcsolatban ő sem mondott semmi érdemlegeset nekünk. Kijelenthetem, hogy a város a pécsiek érdekeit szem előtt tartva megvédi a stadiont.”

Hírdetés

A tudósítás szerint Őri László ezt követően azt is elmondta, hogy Matyi Dezső cselekedete már csak azért is nagyon meglepő, mert az ő „tulajdonlásának” időszakából a város tízmillió forintit is meghaladó közüzemi számlatartozásokat „örökölt” meg, e mellett pedig az utóbbi időben üzemeltetési hiányosságokra is fény derült – labdák, hálók hiányoztak, kazánt kellett cserélni.

„Mivel ezek a körülmények a vételi szerződés megkötésekor nem voltak ismertek, szeretnénk elérni, hogy az átadás-átvételi procedúra után felszínre kerülő tartozások összegét levonjuk az eredeti vételárból, azaz módosítani szeretnénk a szerződést – jelentette kis az alpolgármester. – Mi a saját kötelezettségeinket eddig teljesítettük, az eddig esedékes összeget Matyi Dezsőnek elutaltuk, 50 millió forint plusz ÁFÁ-ról van szó.”

Matyi nem ismeri az alpolgármestert

„A sajtótájékoztatón nyilatkozó sportrajongót nem ismerem, azonban az általa elmondottakból azt a következtetést vagyok kénytelen levonni, hogy ő pedig azokat a tényeket nem ismeri, amelyekről a közvéleményt tájékoztatni kívánta. Nem kívánom sem Pécs városát, sem a pécsi futballt negatív sajtóhírekkel tovább terhelni, ezért az ügyben további nyilatkozatot nem teszek azon kívül, hogy a hangulatkeltő és valótlan nyilatkozatokkal szemben jogi úton lépek fel” – mondta Matyi Dezső a Bama.hu megkeresésére. Arra azonban nem kívánt válaszolni, hogy be akart-e jutni a stadionba, illetve elismeri-e, hogy tetemes közüzemi-számlatartozást halmozott fel a PMFC-nél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »