Matovič szerint Szlovákia lehet a családtámogatási politika mintaországa

Matovič szerint Szlovákia lehet a családtámogatási politika mintaországa

A családtámogatási politika terén Szlovákia az EU mintaországává válhat, jelentette ki Igor Matovič pénzügyminiszter az úgynevezett inflációt ellensúlyozó, családbarát törvények elfogadásáról Michal Šipoš frakcióvezetővel és az OĽANO több tagjával tartott sajtótájékoztatóján.

A segítséget megszavaztuk, és nagyon remélem, hogy már senki nem torlaszolja el az útját”

– jelentette ki Matovič. Szavai szerint „drámai” mértékű segítséget kapnak a családok.

Matovič azt mondta, „extrém módon nő a családoknak nyújtott segítség”.

A szlovákiai családok Európa lúzerei voltak, amíg Fico (Smer-SD) és Pellegrini (Hlas-SD) 12 évig építette itt az állítólagos szociális államot, de a mostani rendkívüli intézkedéseket követően Szlovákia a családtámogatási politika mintaországává válhat. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített ebben”

– jelentette ki.

Hírdetés

Matovič szerint nem igaz, hogy az idősekről nem gondoskodik a kormány. „Idén már három alkalommal hagytunk jóvá számukra rendkívüli segítséget” – jelentette ki. A jövedelemmel nem rendelkező időseknek nyújtott egyszeri támogatást, a 13. nyugdíj előrehozott kifizetését és az oltási bónuszt említette. Ugyanakkor szerinte a gyereket nevelő családok a legveszélyeztetebbek, ezért ők kapják a legnagyobb segítséget.

Mi vagyunk a reformok iránt leginkább elkötelezett kormánypárt, a többitől eltérően ezért nem karbantartásként fogjuk fel a kormányzást, hanem egy lehetőségként arra, hogy radikális változtatásokat hajtsunk végre a családok érdekében”

– jelentette ki Michal Šipoš.

Peter Kremský (OĽANO), a parlament gazdasági bizottságának elnöke kijelentette, a családbarát csomag elfogadásával Szlovákia legalább felzárkózik a környező országokhoz a családpolitikai intézkedések terén.

Mindenkinek segítség, de leginkább az alacsony jövedelmű családoknak”

– mondta a törvénycsomagról Kremský.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »