Matovič szerint az emberek viselkedése miatt olyan rossz a helyzet

Matovič szerint az emberek viselkedése miatt olyan rossz a helyzet

Igor Matovič kormányfő ma a TA3 hírtelevízió politikai műsorának vendége volt, ahol lényegében a műsorvezető kérdéseit kikerülve igyekezett korábbi kommunikációs fordulataival védekezni és támadni.

A miniszterelnök elismerte, hogy valósak azok az információk, amelyek tegnap (szerinte már korábban) a sajtóban megjelentek a járvány kezelési stratégiával kapcsolatban, amelyekről a koalíciós tanács még ma délután tárgyalni fog. Szerinte az intézkedéseket már nem nagyon lehet szigorítani, a megoldás az volna, ha az emberek betartanák a szabályokat.

Matovič úgy véli, hiába tartja be azokat a lakosság kétharmada, ha a fennmaradó rész titkos éttermekbe vagy fodrászatokba jár. A műsorvezető tényszerű kemény kérdéseire folyamatosan ellentámadásokkal válaszolt a kormányfő, s kikerülte a választ arra vonatkozólag is, hogy érez-e felelősséget a halálesetek magas száma miatt. A rossz helyzet okai közé tartozik az ország vezetője szerint, hogy Szlovákiában kevesebben tudnak home office-ból dolgozni, mint tőlünk nyugatra.

Hírdetés

Emellett kiderült, az egészségügyi tárcavezetőben továbbra is bízik, a köztársasági elnökkel megegyeztek, hogy már nem a sajtón keresztül fognak egymásnak üzengetni, s azt is megtudtuk, Zuzana Čaputová nem kérte fel arra, hogy adja át a válság irányítását másnak. 

A 65 év felettiek oltásának eltolásával ő nem ért egyet, de ebben nem ő dönt, a kormányfő a kor és a komoly betegségek függvényében oltaná az embereket. A Szputnyik V oltóanyag megrendelése kapcsán ugyancsak nem közölt közelebbi információkat, továbbra is csak elismételte, hogy ugyan sok a kritikus hang, de ő nem fél népszerűtlen intézkedéseket hozni. Az oltással kapcsolatos kérdésekre egyébként úgy reagált, hogy azokra az egészségügyi tárcavezetőnek kell válaszolnia.

A kitérő válaszok és agresszív visszatámadások jellemezték a kormányfő megszólalását, amely fél óráig tartott a hírcsatornán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »