Matovič: Sulík minisztersége idején a gazdasági tárca politikája a pozsonyi Kogo étteremben és Dubajban született

Matovič: Sulík minisztersége idején a gazdasági tárca politikája a pozsonyi Kogo étteremben és Dubajban született

Amennyiben az OľaNO elnökét, Igor Matovičot leváltják a pénzügyminiszteri posztból, az SaS ajánlatot kap a koalícióba való visszatérésre. Ezt Matovič csütörtökön jelentette be a parlamentben elhangzott rendkívüli ülésen, amelyet a menesztésével kapcsolatban hívtak össze szerdán, ma reggel pedig tovább folytatták.

„Ha leváltanak, Sulík megkapja az ajánlatot arra, hogy visszatérjen. Nem fogom megvétózni, nem vetem magam földnek, nem fogok piros vonalakat húzni, mint Riško, nem fogok ultimátumokat adni és nem fogok zsarolni”

– jelentette ki Matovič.

Az SaS káros a politikában

Egyúttal kihangsúlyozta, ezt azért tenné meg, mert tiszteli az OĽaNO embereit és a koalíció többi pártját, még akkor is, ha ez nem lesz összhangban az érzéseivel.

Meggyőződése, hogy az SaS-nek három kormánybuktatás után nincs helye a politikában, „káros a politikában, és amikor végre lehetőségünk lenne a hatalmon lévő maffia nélkül élni, azt az SaS mindig elrontja“. Saját elmondása szerint azért nyeli le ezt a „keserű pirulát“, hogy megakadályozza a maffiózók és a fasiszták hatalomra jutását.

Hírdetés

Matovič szerint „szörnyű volt“ egy koalícióban lenni Sulíkkal. Állítása szerint a liberálisok vezetőjének kormányból való távozása után gördülékenyen és viták nélkül zajlanak a koalíciós tanácsok és a kormányülések, mert nincs ott az az ember, aki „egyfolytában ultimátumokat adott, zsarolt és azzal fenyegetőzött, hogy csak akkor támogatja a kormány programnyilatkozatának javaslatait, amikor azt valami másra cserélheti“.

Sulík reggelijei Kočnerrel

Matovič szerint a gazdasági tárca politikája Richard Sulík (SaS) minisztersége idején a pozsonyi Hviezdoslav téri Kogo étteremben és Dubajban született.

Arról is beszélt, hogy Sulík a parlament elnökeként tizenhárom reggeli alkalmával találkozott Marian Kočnerrel, és információkat szolgáltatott neki a főügyészválasztásról.

„Kinek a javára cselekedett, amikor információt adott át egy most már elítélt maffiózónak? Iveta Radičová kormányának kritikus pillanatában bebizonyította, hogy nem a demokrácia védelme vagy a korrupció elleni küzdelem érdekli, hanem csak a saját érdeke, és valószínűleg valaki másé is”

– mondta a pénzügyminiszter.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »