Matovič: Nem történhet meg újra az, ami tegnap a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen

Matovič: Nem történhet meg újra az, ami tegnap a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatóján kritizálta a szerdai dunaszerdahelyi mérkőzést, ahol nem tartották be a járványügyi szakemberek által hozott szabályokat.

„Pontosan így ronthatjuk el. Ez nem történhet meg újra” – mondta Matovič egy fotóval a kezében, amely a tegnapi dunaszerdahelyi mérkőzésen készült. A szurkolók a lelátókon nem ültek sakktáblaszerűen.

Ez utóbbi ülésrendet a jövőben egy új váltja fel, amely szerint minden második sort szabadon kell majd hagyni. A kormányfő szerint ha ez sem fog működni, a tegnapi eseményhez hasonlóakat újra betilthatják a nagyfokú fertőzésveszély miatt.

A szájmaszkokat illetően Matovič megjegyezte, viselésük zárt térben továbbra is kötelező.

Hírdetés

A járványügyi szakemberekkel való találkozás után a kormányfő elmondta, a koronavírus szempontjából biztonságosabb külföldi országok listájáról kiesett Bulgária és Montenegró, ugyanakkor további országokkal is bővült, így felkerült rá Hollandia, Bulgária, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Írország, de Japán, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Korea és Kína is.

Júniusban Szlovákiában összesen 130 fertőzött személyt azonosítottak, amelyből 63 eset külföldről „importált”.

42 fertőzött személy a veszélyesnek tartott országok valamelyikéből tért haza, így például Ukrajnából és Nagy-Britanniából. A betegséget egyébként a kevésbé rizikósnak tartott országokból érkező személyeknél is azonosították, így például a legtöbben Csehországban (17), de heten Németországban és hárman Romániában kapták el a vírust.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »