Matovič mozgalma szerint a korábbi kormányok felelősek a járvány során bekövetkezett halálesetekért

Matovič mozgalma szerint a korábbi kormányok felelősek a járvány során bekövetkezett halálesetekért

A vizsgálóbizottságnak el kell ismernie, hogy a korábbi kormányok felelősek a COVID-19 világjárvány során bekövetkezett halálesetekért. Az egészségügy nem volt rá felkészülve Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök és Peter Pellegrini szlovák államfő kormánya után. Ezt a Slovensko mozgalom jelentette be, válaszul annak a nyomozócsoportnak a létrejöttére, amelynek ki kell vizsgálnia, hogyan reagált az állam a COVID-19 világjárványra.

„Kíváncsi vagyok, mire fognak rájönni ezek a nyomozók. Elsősorban az olyan politikusok, mint Fico voltak azok, akik a világjárvány idején a terekre hívták az embereket, azt tanácsolták nekik, hogy vegyék le a szájmaszkot, és még a holttesteken keresztül is megpróbáltak visszajutni a hatalomba. Pellegrini pedig a kimenési tilalom alatt vásárolt öltönyöket. Ezek azok a politikusok, akik felelősek az emberek haláláért”

– mondta Roman Mikulec volt belügyminiszter, parlamenti képviselő (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Hírdetés

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter a napokban jelentette be, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal (ÚBOK) nyomozócsoportot hoz létre a Covid-19-járvány kezelésére hozott állami intézkedések vizsgálására. Šutaj Eštok elmondta, a csoport négy fő területre fog összpontosítani. Felül kell vizsgálnia a mobil oltópontok létrehozására, az orvosi felszerelések vásárlására és az oltóanyagok vásárlására fordított közpénzek felhasználását, valamint a betegség miatti haláleseteket.

Šutaj Eštok: Nyomozócsoport jön létre a járványkezelés vizsgálására

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »